Cum să-ți echipezi mașina corespunzător pentru iarnă – Sfaturi pentru șoferi

O dată cu venirea iernii, ca șofer, trebuie să faci anumite pregătiri în ceea ce privește autovehiculul tău, pentru a nu întâmpina incidente mai puțin plăcute care îți pot strica planurile. Temperaturile scăzute pot afecta din multe puncte de vedere calitatea condusului, așadar ca să eviți astfel de situații, există câteva metode de prevenție pe care le poți pune în aplicare. Acest articol ți-a pregătit de 3 sugestii de lucruri esențiale pe care să le ai la îndemână în momentul în care iarna se așterne. Urmărește-l până la final și află mai multe detalii pentru a face parte din categoria șoferilor fericiți.

Iată de ce ai nevoie ca să eviți situațiile nefericite iarna ca șofer

1. Anvelope de iarnă

Primul lucru la care orice șofer trebuie să se gândească atunci când iarna se aproprie este pregătirea cauciucurilor de iarnă, care le vor salva viața, la propriu. În cazul în care te gândești să fentezi sistemul și să utilizezi chiar și în anotimpul rece cauciucurile de vară, ești pe cale să comiți o mare greșeală. Pe lângă faptul că din cauza condițiilor meteorologice neprielnice din perioada iernii poți fi victima unui accident teribil, dacă ești prins de poliție vei fi nevoit să plătești o amendă usturătoare care te va face să regreți decizia luată. În cazul în care nu ai încă, nu ezita să investești într-un set de anvelope de iarnă de calitate, special concepute să-ți ofere siguranță pe toate sectoarele de drum. Dacă accesezi site-ul celor de la Anvelino.ro e imposibil să nu găsești modelul potrivit pentru mașina ta.

2. Spray pentru dezghețarea parbrizului

În continuare, după ce ai rezolvat capitolul „anvelope de iarnă”, urmează să-ți procuri un spray pentru dezghețarea parbrizului, lunetei și geamurilor. În cele mai multe dintre dimineți, atunci când vei vrea să pornești mașina să pleci la muncă, în vacanță sau undeva unde trebuie să ajungi urgent, vei regăsi geamurile înghețate. În cazul în care nu ai la îndemână un astfel de spray, vei fi nevoit să te trezești cu jumătate de oră mai devreme și să torni apă caldă pe ele pentru a le dezgheța sau să stai cu motorul mașinii pornit. Acela va fi momentul când vei regreta amarnic faptul că nu te-ai pregătit din timp pentru situația respectivă, deși știai că te vei lovi de ea.

3. Lanțuri pentru roți

Chiar dacă ți-ai montat anvelopele de iarnă, există șansa ca în anumite contexte acestea să nu fie suficient de puternice pentru a face față pe anumite sectoare de drum afectate de zăpadă și îngheț. Pentru a fi sigur că ai aderență în permanență, este bine să ai puse deoparte și niște lanțuri, mai ales atunci când urmează să pleci la drum lung sau circuli pe șosele alunecoase unde sunt curbe.

   Prin urmare, să te pregătești pentru sosirea iernii nu este deloc greu, atât timp cât respecți măcar aceste 3 lucruri pe care le-ai citit anterior. Întotdeauna alege să fii prudent pentru a nu pune viața ta și a celor dragi în pericol!

 

Sursă foto: Pixabay.com