Cum sa mentii igiena intacta si sa ai grija de sanatatea turistilor cazati in hotelul tau

Perioada de pandemie a adus cu sine si lucruri bune, mai ales cand vine vorba despre mentinerea curateniei in hoteluri si pensiuni, problemele legate de prezenta virusului SARS-CoV-2 impunand aplicarea unor protocoale sanitare stricte. In acest sens, hotelierii au fost sfatuiti si obligati sa acorde o atentie uriasa acestui aspect, in asa fel incat angajatii si turistii veniti la relaxare sa se bucure de curatenie si sa excluda posibilitatea de a se imbolnavi.

 

Daca vrei sa mentii igiena intacta si sa ai grija de sanatatea turistilor cazati la tine in hotel, atunci trebuie sa te informezi in detaliu cu privire la normele de siguranta sanitara, chiar sa adopti unele masuri inedite daca este cazul. Pana la urma, viata oamenilor are prioritate si interesul business-ului tau este de a oferi siguranta, nu doar o priveliste fabuloasa, in special datorita faptului ca preturile pentru vacante s-au majorat.

Iata ce masuri trebuie sa iei in hotelul tau cu privire la mentinerea igienei si sanatatii turistilor!

Aceste masuri vizeaza nu doar perioada tulbure legata de pandemia de Covid-19, asa ca este indicat ca fiecare patron de hotel sa le aplice cu strictete si in vremuri normale, pentru ca este importanta igiena in orice conditii. 

 

  • O  idee foarte buna este sa ai o persoana responsabila, care sa se ocupe de tot ce inseamna departamentul de curatenie. Ea va elabora un plan bine pus la punct si il va pune in practica, instruindu-i pe angajati cu privire la igienizare si dezinfectare. O astfel de persoana va fi desemnata sa se preocupe doar de acest aspect, asa ca sansele vor fi din ce in ce mai mari sa nu existe niciun fel de problema si sa nu se raporteze niciun incident nedorit. In plus, vei avea pe cine sa tragi la raspundere daca lucrurile nu merg asa cum ti-ai dori;

 

  • Obligatoriu se vor igieniza camerele, holurile, grupurile sanitare, receptia, intrarile si iesirile mult mai des ca inainte, iar turistii vor fi incurajati sa foloseasca permanent un dezinfectant de maini care va fi pus la dispozitia lor. Acest produs trebuie asezat in apropierea zonelor in care sunt cele mai multe atingeri. Daca ai nevoie de produse de calitate superioara, atunci site-ul Arli.ro ofera produse revolutionare, ce asigura protectie antibacteriana si antimicrobiana ridicata;

 

  • Pentru a imbunatati curatenia trebuie neaparat sa se foloseasca si tehnologia de ultima ora, asa ca ai putea sa apelezi la pulverizatoare electrostatice cu dezinfectant, la instalarea unor usi care se deschid fara a fi atinse, la folosirea unor roboti care ajuta in lupta impotriva germenilor, la instalarea unor lumini cu ultraviolete, care sa le permita oaspetilor sa verifice cat de curat este in camera lor. Desi poate parea o investitie serioasa, ea se va amortiza in timp;

 

  • Zona de servire a mesei trebuie bine igienizata dupa fiecare turist si trebuie sa se curete bine toate obiectele cu care acesta vine in contact, chiar daca asta presupune o munca suplimentara. Cu cat sunt mai bine dezinfectate, cu atat oaspetii nu vor avea de suferit. Personalul care functioneaza in aceasta zona trebuie sa foloseasca manusi de unica folosinta, pe care le vor schimba la patru ore sau dupa fiecare client cu care intra in contact. 

 

In concluzie, daca iti doresti un business de succes si sa nu ai parte de cazuri de imbolnavire de orice tip in hotelul tau, trebuie sa tii cont de cateva masuri si precautii pe care sa le iei in ce priveste curatenia si igienizarea spatiului in care vei primi turistii. 

 

Surse foto: Shutterstock.com