Importanța unei băi spațioase – Cum să practici hidroterapia la tine acasă

Una dintre terapiile cele mai inovatoare în ceea ce privește ameliorarea și eliminarea durerilor musculare este hidroterapia, respectiv terapia cu apă. Efectele acestei terapii sunt rezultatul stimulării termice, obținută prin modificarea temperaturii – cald și rece –  a jeturilor de apă, precum și a presiunii exercitate asupra zonelor afectate.

Hidroterapia este utilizată în medicina de recuperare, fiind recomandată în principal în cazul afecțiunilor aparatului locomotor. De asemenea, amelioreaza durerile reumatice și articulare, ameliorează durerile de spate, lombare, sciatice și cele produse de artroză. Pe de altă parte, prin terapia cu apă se obțin efecte favorabile asupra stării generale de sănătate, prin acțiuni benefice asupra circulației periferice, a sistemului imunitar, relaxării și eliminării stresului, îndepărtarea stării de anxietate. Astfel de terapii sunt puse în practică în centrele balneare și spa-uri, sub atenta coordonare a specialiștilor, cu efecte de necontestat asupra sănătății.

Cum poți beneficia de hidroterapie la tine acasă?

Cine nu și-ar dori ca, după o zi lungă de muncă, încărcat de problemele zilei, cu o durere de spate sâcâitoare, să se relaxeze, beneficiind de efectele miraculoase ale hidroterapiei? Nu întotdeauna timpul și bugetul o permite, dar există posibilitatea să aduci terapia la tine acasă.

Ai o baie de dimensiuni mari?

O baie de dimensiuni mari îți va permite instalarea unei căzi de baie, simple sau cu hidromasaj, în care, prin simpla scufundare în apa caldă, relaxarea va veni imediat. Aprinde o lumânare parfumată, cu un miros recomandat pentru relaxare, precum lavada și vei beneficia de aromaterapie cu efecte garantate. Dacă în apa din cadă vei adăuga și o sare de baie pentru relaxare, tratamentul va fi complet. Oferta în ceea ce privește căzile de baie este foarte diversificată, astfel că nu vei avea probleme în a opta pentru cea care se potrivește cel mai bine designului și nevoilor tale. 

Ai o baie de dimensiuni reduse?

În acest caz, poți opta pentru o cabină de duș completă. Pe site-ul Hornbach.ro găsești de toate dimensiunile și formele, astfel o vei putea monta, oricât de mică ar fi baia ta. Vei fi răsplătit, pentru că în afară de beneficiile jeturilor de apă distribuite prin duzele de hidromasaj ale unei astfel de cabine, vei putea beneficia și de alte terapii alternative. Radioul din dotare îți dă posibilitatea să faci meloterapie, ascultând muzica preferată, iar prin sistemul de iluminare cu LED poți practica cromoterapia. Mai precis, terapia prin utilizarea luminii colorate. Cele trei tipuri de terapii noninvazive vor avea efecte imediate asupra stării tale de bine și te vor încărca de energie.

 

Terapiile alternative, precum hidroterapia, nu sunt salvatoare, în cazul unor afecțiuni grave, dar cu siguranță vor avea efecte benefice imediate asupra stării de bine, te vor relaxa și vor elimina o bună parte din stresul acumulat peste zi.

 

Sursa foto: Pexels.com