Cum să porți pantofi casual cu rochie

Stilul casual devine tot mai popular în rândul femeilor, chiar și a celor mai mari iubitoare de modă. Confortul și lejeritatea în mișcare pe care care o pereche de pantofi casual le oferă au început să devină tot mai apreciate. Pentru a purta corect o pereche de pantofi casual și a o asorta la ținută potrivită este foarte important ca fiecare femeie să știe să facă diferența între stiul sport și cel casual. O pereche de pantofi casual poate fi ușor purtată inclusiv cu o rochie, completând cu succes ținuta diafană, lejeră, care poate fi purtată atât la birou, cât și în timpul liber. Sunt însă multe doamne și domnișoare care caută să afle cum pot asorta cât mai bine o pantofii casual la vestimentațiile compuse din rochii sau fuste. Sunt câteva reguli care le vor ajuta cum să alegă piesele vestimentare și accesoriile:

Mizează pe contraste puternice

Un truc vestimentar ușor de pus în practică: joacă-te cât mai mult cu culorile și mizează pe contrastele puternice. Poartă culori care sunt în contrast unele cu altele, precum alb și negru, negru și roșu sau albastru și portocaliu. O variantă ar fi să alegi o rochie clasică în linii cât mai simple, clasice și să o porți cu o pereche de pantofi casual de culoare roșie sau albă. Vei alcătui astfel o ținută fresh, deloc anostă și vei putea da chiar tonul în rândul prietenelor tale care apreciază moda.

Poartă accesorii

Sunt multe femei care își doresc să poarte pantofi casual însă se tem că acest detaliu ar putea face ca întreaga ținută să nu mai aibă nicio urmă de feminitate. Un alt truc la care pot recurge cele care vor să poarte pantofi casual de dama din piele la rochii este folosirea bijuteriilor. O pereche de cercei supradimensionați sau o centură metalică sunt doar câteva accesorii-bijuterie la care poate recurge o femeie atunci când își dorește să își alcătuiască o ținută lejeră, casual și în același timp feminină.

Alege rochii casual

Rochiile cu care vrei să porți pantofii comozi care ți-au plăcut ar trebui să se înscrie și ele în rândul modelelor casual. Nu opta pentru rochii prea elegante, modele sofisticate sau cele care au detalii din dantelă, tul ori paiete. Alege rochii simple, din bumbac de bună calitate. O rochie minimalistă, midi poate fi opțiunea perfectă pe care o poți purta simplu cu o pereche de pantofi casual.

Ține cont de ocazie

Atunci când alegi să porți pantofi casual cu o rochie, este important să te asiguri că această combinație este potrivită în locul în care urmează să mergi. Dacă ai de gând să te porți pantofi casual și rochie la birou, este important ca locul tău de muncă să permită și ținute mai lejere. Atunci când condul vestimentar într-o companie impune o ținută office sau business, nu este tocmai potrivit să porți pantofi casual și rochii lejere. Ținutele pe care le porți în timpul liber sau la întâlnirile cu prietenii, în oraș, sunt  potrivite pentru a fi completate cu o pereche de pantofi casual. Alege modelul potrivit de pantofi de piele dama Mateo Shoes.