Cum să porți tocurile protejându-ți sănătatea

Există femei care iubesc pantofii cu toc și îi poartă cu orice ocazie și doamne sau domnișoare care apelează la acest tip de încălțăminte doar când merg la evenimente importante, care impun o anumită ținută. Tocurile te ajută să câștigi centimetri în înălțime, să fii încrezătoare în forțele proprii și să arăți minunat, fie că porți jeanși sau o rochie elegantă. 

În orice categorie te-ai încadra, există șansa de a evita alegerea pantofilor cu toc pentru că durerea de picioare te împiedică să te simți bine.

Cu toate acestea, există numeroase opțiuni de a purta tocuri fără să dăuneze sănătății picioarelor tale. Iată cele mai utile metode, din articolul pe care ți l-am pregătit.

Alege numărul potrivit la pantofi

Primul pas atunci când vrei să achiziționezi o pereche de pantofi cu toc? Alege mărimea corectă! Orice model ai dori, dimensiunea corectă este esențială. Pentru picioare mai late, vei găsi pantofi cu toc cu un branț mai larg.

Un număr prea mare sau prea mic la pantofii cu toc reprezintă un pericol pentru sănătatea picioarelor tale.

Poartă pantofi din materiale de calitate

Al doilea aspect de luat în calcul atunci când vrei să porți o pereche de pantofi cu toc? Optează pentru încălțăminte damă de calitate, precum modelele din piele. Spre deosebire de alte materiale în care picioarele transpiră excesiv și alunecă, pielea îți oferă confort sporit. În plus, pielea este un material care rezistă în timp. Dacă îi îngrijești și îi depozitezi corespunzător, poți să porți pantofii din piele cu toc ani întregi.

Probează întotdeauna pantofii cu toc

Oricât de atrăgătoare ți se pare o pereche de pantofi cu toc, nu îi poți alege doar în funcție de design. Trebuie să probezi ambii pantofi cu toc, să faci câțiva pași cu ei în picioare, pentru a te asigura că tocul cade pe mijlocul călcâiului.

Când există aliniere între picior și tocul pantofilor, greutatea corpului tău va fi distribuită uniform, prevenind leziunile și durerile de picioare.

Optează pentru tocul potrivit, în funcție de eveniment

Chiar dacă tocurile înalte arată bine, nu toată lumea poate să le poarte. De aceea, este recomandat să potrivim înălțimea tocurilor și cu evenimentele la care ai fost invitată. Dacă mergi la o întâlnire de afaceri, la shopping sau la o petrecere unde știi că vei dansa cât este noaptea de lungă, evită pantofii cu toc de 15 cm.

Dacă mergi la un eveniment unde stai pe scaun, o astfel de pereche de pantofi cu toc nu îți va pune mari probleme. Din fericire, există o gamă variată de pantofi cu toc disponibili pe piață, astfel încât să alegi perechea care ți se potrivește perfect. Și pantofii cu toc mic arată la fel de bine, oferindu-ți confortul de care ai nevoie.

Ia în calcul varianta pantofilor cu platformă

Dacă niciuna dintre variantele de pantofi cu toc nu îți sună bine sau pur și simplu nu poți să mergi pe tocuri, poți lua în calcul și varianta pantofilor cu platformă, care îți oferă atât confort, cât și înălțime.

Pentru o persoană care se confruntă des cu dureri de picioare, sunt indicate perechile de pantofi cu toc comozi, care să nu dăuneze, indiferent de numărul de ore pe care îl petrece încălțată.

Nu ezita să-ți răsfeți picioarele

De fiecare dată când te dor picioarele, nu ezita să stai în apă caldă și să le hidratezi regulat, pentru a le menține frumoase, sănătoase și catifelate. La fel de potrivit este și masajul, care încurajează circulația sângelui și detensionează mușchii picioarelor.

Toate aceste trucuri te ajută să reziști cât mai mult pe tocuri și să menții sănătatea picioarelor, fără disconfort sau dureri.