Cum să prepari în avans cocktailuri delicioase pentru o petrecere

Băuturile sunt unul dintre principalele elemente ale unei petreceri reușite și, dintre acestea, cocktailurile pot crea un efect cu adevărat spectaculos. Iar ca petrecerea să fie una reușită, este indicat să ai pregătite cocktailuri cu și fără alcool, pentru a satisface toate gusturile.

Pentru a nu petrece mult timp cu pregătirea evenimentului, mai ales că afară este foarte cald, poți să alegi versiuni de cocktailuri care pot fi pregătite în avans. Iată mai jos câteva sfaturi pentru a pregăti cocktailuri savuroase foarte rapid, astfel încât tu să te bucuri mai mult cu invitații.

Pregătește ustensilele potrivite

Nu ai nevoie de un set complet pentru barmani pentru a prepara cocktailuri delicioase. Însă ar trebui să ai la îndemână un shaker, pentru amestecarea diferitelor ingrediente ale băuturii. De asemenea, este indicat să ai la dispoziție un congelator încăpător, pentru cuburile de gheață, dar și un robot de bucătărie cu care să le sfărâmi, dacă ai nevoie de fulgi. O lingură de cocktail este necesară pentru amestecarea lichidelor, iar o sită de ceai ți-ar putea fi utilă dacă vrei să servești băuturi care au fost în prealabil aromatizate cu ierburi. Nu în ultimul, un dozator te va ajuta să pui în pahar cantitatea potrivită din ingredientele alese.

Pentru prezentare, vei avea nevoie de paharele potrivite, în funcție de rețete, fie din cele înalte, fie cu picior ori chiar de șampanie. Paharele pot fi, în funcție de cocktailul ales, decorate pe margine cu zahăr, după ce în prealabil ai umezit-o cu puțin suc de lămâie.

Alege ingrediente de calitate

Toate ingredientele pe care le folosești la cocktailuri trebuie să fie de calitate, de la băuturile alcoolice, precum whisky scotian, votcă finlandeză și șampanie moet, la siropurile și sucurile folosite, fructe proaspete și plante aromatice. Sucurile proaspăt stoarse sunt o opțiune mai bună decât cele gata preparate, la fel și siropul de zahăr gătit acasă.

Pregătește ingredientele în avans

Multe ingrediente pot fi pregătite în avans, mai ales dacă alegi să servești cocktailuri individuale. De exemplu, poți să tai fructele, poți pregăti frunzele de busuioc sau crenguțele de rozmarin. Poți pune în pahare căpșuni, dacă servești șampanie, sau zahăr brun și mentă, chiar uscată, dacă vei prepara mojito. Tot ce ai de făcut apoi este să zdrobești ușor ingredientele în pahar, înainte de a turna băuturile.

Prepară un cocktail în cantitate mare

Vara, unul dintre cele mai populare cocktailuri este sangria. Rețete similare te pot ajuta să economisești timp. Poți prepara o cantitate mare de cocktail chiar și cu două zile înainte de eveniment, într-un recipient încăpător, pe care să îl păstrezi la rece. La momentul servirii, nu mai ai nimic altceva de făcut decât să adaugi gheață și fucte. Nu stoca băutura în sticle din plastic, pentru că nu își va păstra aroma. Folosește recipiente din sticlă cu dop.

Respectă rețetele

Dacă nu ești foarte priceput la prepararea cocktailurilor, este recomandat să respecți rețetele clasice, pe care în mod sigur le găsești pe internet. Dacă vrei să obții o băutură echilibrată, încearcă să respecți dozajul dintre tărie și gusturile dulce și acru, pentru un rezultat pe placul tuturor. Alege o combinație între alcool, sucuri de fructe, decorațiuni, iar, dacă vrei o notă de originalitate, folosește-te de ierburi aromate și condimente, precum violetele, lavanda, anasonul, piperul roz sau rozmarinul.

Nu în ultimul rând, evită să te complici. Este posibil să te simți tentat să prepari un cocktail original, dar este la fel de posibil ca rezultatul să nu fie unul foarte bun. Mizează pe rețete care se prepară ușor, rapid, în avans și fără mari bătăi de cap. 

Sursa foto: Freepik