Cum să profiți la maximum de călătoriile cu avionul în interes de afaceri

Un aspect important în dezvoltarea multor companii sunt călătoriile de afaceri, în țară și în străinătate. În prezent, tehnologia – în special videoconferințele – permite de oriunde o comunicare eficientă cu echipe, parteneri și potențiali clienți. Însă interacțiunile live rămân importante în tot acest proces de comunicare. În plus, călătoriile de afaceri permit explorarea mediului de afaceri și a culturii locale, un lucru util dacă aceasta implică mari diferențe față de a ta. Iată mai jos cum poți să profiți la maximum de călătoriile cu avionul în interes de afaceri.

Grupează călătoriile

Dacă ai de făcut mai multe călătorii într-un anumit interval de timp, de exemplu, două săptămâni ori o lună, poți încerca să le grupezi. Acest lucru necesită o planificare atentă, dar, în cele din urmă, vei economisi timp și vei putea reduce din cheltuieli, pentru că multe companii aeriene oferă frecvent bilete cu reducere pentru mai multe destinații dacă sunt la intervale scurte de timp. Poți încerca, de asemenea, să grupezi călătoriile în funcție de fusuri orare, pentru a reduce din efectele decalajului.

Renunță la bagajul la cală

Cei care merg frecvent în călătorii de afaceri știu că vor economisi timp prețios dacă renunță la bagajul la cală. În plus, beneficiezi de o flexibilitate considerabilă dacă trebuie să schimbi rapid mijloace de transport de la și până la aeroport. Dacă mergi în astfel de călătorii frecvent, cel mai util este să ai o valiză gata pregătit. În medie, o călătorie de afaceri durează două-trei zile. Pune în bagaj ținute gata compuse, cu un singur articol pentru partea inferioară a corpului și mai multe pentru partea superioară, având grijă să iei în calcul și ce porți în avion. Alege piese confortabile, versatile și care se asortează ușor între ele. Renunță la pijama și ia un tricou, iar trusa de toaletă ar trebui să conțină produse de îngrijire mini, toate într-o pungă de plastic transparentă. Fă-ți o mică trusă de medicamente, cu produse de primă necesitate. Pentru că dispui de un timp limitat, nu vrei să te țină în loc o banală răceală sau o durere de cap. În ziua plecării, nu trebuie decât să adaugi în bagaj dispozitivele electronice pe care le folosești, iPhonelaptop, încărcătoare, baterie externă și un stick USB pentru a transfera rapid documente digitale.

Alege scaunul potrivit

Clasa business este întotdeauna o bună opțiune, pentru că locul este mai spațios, scaunele se pot transforma în pat pe timp de noapte și, în general, este mai liniște, deci poți lucra și în avion. Dacă bugetul alocat unei astfel de călătorii este limitat, poți încerca să alegi clasa business la dus și cea economic la întors. La clasa economic, alegerea scaunului este importantă. Pentru zborurile scurte, scaunele de la culoar din capătul secțiunii permit o ieșire rapidă. Există și scaune care oferă mai mult spațiu pentru picioare, dar ia în considerare că va trebui să îți pui bagajul în suportul de deasupra, deci vei pierde câteva minute pentru a-l recupera. Scaunele de la fereastră sunt mai bune atunci când vrei să dormi, pentru că nu te vor deranja vecinii care se ridică.

Profită de programele de loialitate

Multe dintre programele de loialitate ale companiilor aeriene oferă recompense semnificative în termeni de bilet de avion, cazare, închiriere de mașini, cadouri și multe altele. Pentru a obține maximum de beneficii, de exemplu, puncte de loialitate, probabil va trebui să plătești achizițiile cu un anumit card de credit. Cei care se cazează regulat la același hotel pot obține de asemenea anumite servicii mai bune sau extra, de exemplu, micul dejun gratuit.

Dacă ai reușit să economisești cât mai mult timp în călătoriile tale de afaceri, te poți răsfăța câteva ore explorând cultural sau turistic orașul în care ai ajuns. Este o bună modalitate de a gestiona stresul și de a găsi un echilibru între muncă și pasiuni. 

Sursa foto: Unsplash