CE INSEAMNA RECUPERAREA MEDICALA POST COVID SI DE CE SA ALEGI ASTA?

După o perioada lungă de stat în casă, izolat sau muncind pentru serviciu de la masa din bucătărie, au început să apară o serie de probleme cu care te confrunţi: dureri de spate, senzaţia de spate sau ceafă rece, dureri de muşchi, mai ales în zona cervicală şi lombară, dureri de cap şi o sumedenie de situaţii pe care ţi le creezi chiar şi în somn. Rezultatele sunt dezastruoase: depresie, afecţiuni articulare şi musculare, somnolenţă sau lipsa somnului, lipsa apetitului, apatie, respiraţie îngreunată, modificări ale valorilor unor markeri din sânge pentru organe ca ficat, rinichi, plămâni.

De mai bine de un an şi jumatate de când au început seriile de restricţii şi limitări, eşti un pic debusolat şi ai nevoie de ceva care sa te scoată din rutina zilnică.

Un program nou de recuperare post-Covid este implementat la Sanconfind

Centrul Medical Sanconfind din Poiana Câmpina îţi propune un program nou, de recuperare medicală post-Covid, care să te ajute să scapi de oboseală şi stress şi să poţi reveni la o viaţă normal, integrându-te din nou în societate.

Cu ajutorul specialiştilor de aici, vei avea posibilitatea să încerci –cu rezultate foarte bune- câteva proceduri de recuperare medicală, repetate preţ de minimum zece zile, cu perseverenţă. Resursa naturală prezentă în baza de recuperare medicală de la Sanconfind este apa sărată de izvor, cu proprietăţi unice în ţară. Are o concentraţie unică clorură de sodiu, de 321 g/l şi este captată de la izvorul din comună, în interiorul bazei, la bazinele încălzite. Aici are loc practic terapia care începe cu această apă miraculoasă ce a vindecat mii de pacienţi până în prezent. Localnicii, pe vremurile când aici existau băi sărate recunoscute ca într-o staţiune, foloseau apa de izvor pentru cataplasme aplicate pe genunchi, pentru recuperarea articulaţiilor şi eliminarea durerilor de spate.

In ce constă programul de recuperare post-Covid

Programul de recuperare medicală începe în primă fază cu un consult la medicul specialist de recuperare sau la medicul pneumolog care va pune un diagnostic. Este posibil să fie necesare o serie de analize suplimentare de sânge, de o radiografie în compartimentul imagistică sau de consultul unui psiholog. Toate acestea se pot recomanda de către specialiştii Sanconfind sau se pot alege liber, direct de către pacient, în baza programării.

Procedurile de recuperare medicală post-Covid care se recomandă după consult constau în: hidroterapie în bazinele cu apă sărată, masaj decontracturant, fizioterapie, aplicaţii cu parafină pentru segmentele de corp afectate, inhalaţii cu apă sărată (aerosoli), saună uscată sau umedă, baie de plante, kinetoterapie (gimnastică medicală), cu accent pe exerciţiile de respiraţie şi postură.

Terapeuţii Sanconfind te vor învăţa ce să faci şi după terminarea programului de recuperare medicală şi te vor ghida pentru a nu întrerupe programul început, nici acasă.

De ce să alegi programul de recuperare medicală

Efectele recuperării se vor resimţi inclusiv după două săptămâni.

Beneficiile le vei observa cu uşurinţă. Vei avea un program fizic respectat zilnic, care îţi va încărca bateriile şi îţi va schimiba dispoziţia. Vei renunţa la gândurile depresive. Corpul tău îţi va mulţumi pentru respectul pe care i l-ai acordat, chiar şi numai pentru zece zile.

Centrul Medical Sanconfind este un centru multidisciplinar cu 18 specialităţi medicale, cu personal empatic şi bine pregătit, care îşi propune să respecte fiecare pacient în actul medical prestat, prin rezultatele obţinute, aparatura folosită  şi profesionalism.