Cum să redecorezi dormitorul cu bani puțini

Din varii motive, se pare că dormitorul este întotdeauna ultima încăpere în care oamenii investesc timp sau bani, atunci când vine vorba de redecorarea casei. Poate pentru că nu este prima cameră pe care o vezi atunci când intri în casă sau locul în care familia se adună pentru a servi mesele de sărbători. Sau poate pentru că te gândești că nu ai fonduri suficiente pentru a susține o renovare a dormitorului. 

Oricare ar fi motivul, dormitorul trebuie să fie un loc în care să-ți placă să-ți petreci timpul și un refugiu relaxant de la rutina zilnică. Cu aceste lucruri în minte, ne-am gândit să te ajutăm cu câteva sfaturi și să te inspirăm în redecorarea dormitorului, fără o investiție majoră. Iată cum îți poți decora dormitorul cu un buget minim! 

Realizează un switch al mobilierului din dormitor

Schimbarea designului dormitorului tău prin mutarea diferitelor piese de mobilier este lipsită de orice fel de cost. Cu foarte puțin timp și energie, poți oferi dormitorului un aspect cu totul diferit, doar prin schimbarea poziției mobilierului. Consideră chiar înlăturarea diferitelor piese de mobilier, deoarece perspectiva less is more a designului minimalist este adesea abordată în designul interior. 

Consideră schimbare culorilor din dormitor 

Vopseaua este un aspect important de luat în considerare atunci când dorești să oferi un look nou spațiului tău. Un perete cu accente pale poate oferi dormitorului o bogăție sofisticată, iar griul deschis sau albastrul pal sunt întotdeauna opțiuni excelente pentru a oferi camerei o senzație odihnitoare. Vopseaua poate fi folosită și pentru a recondiționa o veche piesă de mobilier, așa că poți lua în considerare vopsirea unei noptiere sau a șifonierului într-o culoare vividă. 

Schimbă pernele și lenjeria de pat 

Cum patul este centrul de interes al dormitorului, schimbarea pernelor și a așternutului poate fi una dintre cele mai eficiente mici schimbări pe care le poți face. Alegerea unei lenjerii de par și a unor perne în culori complet diferite față de ceea ce ai în prezent poate avea un impact uriaș asupra designului dormitorului. Te poți juca chiar și cu diferite texturi, pentru a oferi un plus estetic acestei încăperi. 

Ține cont de sursele de iluminat

Iluminatul este un element cheie al oricărei camere, cu atât mai mult atunci când te gândești să creezi o atmosferă primitoare. Pentru o schimbare de impact, înlocuiește lămpile de pe noptiere cu aplicații elegante montate pe perete sau lumini de tavan, suficient de lungi. Desigur, să nu uităm de sursele naturale de iluminat! Astfel, ai grijă să alegi pentru ferestrele dormitorului perdele de calitate transparente, ce lasă lumina naturală să pătrundă, dar și draperii opace, care să blocheze razele soarelui atunci când dorești o atmosferă intimă. 

Dacă acestor idei de decor li se mai adaugă și câteva tablouri estetice, alături de plante verzi, deloc costisitoare, vei reuși să-ți transformi complet dormitorul și să creezi un spațiu cu totul nou, fără a investi prea mult timp, bani sau energie.