Cum sa te feresti de reducerile fictive de Black Friday?

Evenimentul ce poarta denumirea de Black Friday si care are loc la sfarsitul lunii noiembrie este fara doar si poate unul pentru care comerciantii dar si cumparatorii se pregatesc temeinic astfel incat totul sa decurga in mod corespunzator. Black Friday inseamna reduceri masive la o gama foarte larga de produse, acesta fiind cel mai important aspect pentru cumparatori, insa este foarte important sa nu cadem in cursa preturilor fictive, o practica la care din pacate multe magazine inca apeleaza. Desigur ca exista cateva moduri prin care putem evita preturile fictive, insa din pacate, de foarte multe ori ne avantam sa cumparam produse fara a verifica pretul acestora cu ceva timp inainte, astfel ca vom cadea in capcana preturilor fictive.

Multe magazine din mediul online insa doresc sa pastreze transparenta fata de clienti, astfel ca implementeaza un grafic pe site, unde clientii pot urmari cu usurinta modul in care evolueaza preturile. Chiar daca reducerile de pret fictive sunt de cele mai multe ori numeroase, exista si multiple magazine online care aleg onestitatea, chiar daca de multe ori acest lucru inseamna o gama de produse mai restransa si reduceri mai putin fabuloase, insa acest aspect nu este o regula. Iata asadar cateva lucruri esentiale de care poti tine cont atunci cand vrei sa te feresti de reducerile fictive.

1. Verfica graficele cu evolutia preturilor acolo unde exista.

Un grafic cu evolutia preturilor produselor reprezinta de departe unul dintre cele mai transparente moduri prin care se poate verfica autenticitatea pretului unui produs. Spre exemplu, magazinul online cu produse pentru copii, www.bekid.ro dispune de un asemenea grafic, asadar clientii pot verifica foarte usor daca reducerile de pret sunt intr-adevar reale sau nu.

2. Viziteaza mai multe site-uri care vand produsul pe care ti-l doresti.

Cativa reprezentanti de la magazinul online Luminarium.ro ne sfatuiesc ca daca ne dorim un produs anume, este recomandat sa verificam pretul acestuia pe mai multe site-uri avand in vedere ca in general preturile unui produs sunt aproape similare sau destul de apropiate, indiferent de site-ul de pe care cumparam. Atunci cand un pret este similar cu cel de pe alte site-uri, iar vanzatorul sustine ca a aplicat deja reducerea, lucrurile sunt destul de clare, avem de-a face cu o reducere fictiva de pret.

3. Alcatuieste o lista cu produsele pe care vrei sa le cumperi si verifica pretul acestora inainte de Black Friday.

Alcatuirea unei liste de cumparaturi de Black Friday ne poate ajuta in doua moduri sustin reprezentantii magazinului www.iya.ro, care ne spun ca pe deoparte o lista ne poate ajuta sa fim mult mai chibzuiti cu ceea ce cumparam, insa ne poate ajuta si sa evitam reducerile fictive daca vom verifica preturile produselor inainte de debutul Black Friday.

4. Utilizeaza comparatoarele de preturi.

Un sfat foarte practic vine din partea reprezentantilor magazinului Expertscule.ro, care ii indeamna pe cumparatori sa utilizeze cu incredere comparatoarele de preturi atunci cand vor sa ajunga rapid si eficient la site-ul care ofera cea mai mare reducere la un anumit produs. Este insa necesar ca pretul sa se verifice si pe site-ul cu pricina, pentru a evita anumite inadvertente.