Cum să-ți decorezi casa în stil Feng Shui? 3 obiecte care nu trebuie să-ți lipsească

Feng Shui, considerată și arta echilibrului, este o veche practică de origine chinezească ce presupune îmbinarea elementelor din natură în vederea atragerii energiilor pozitive în viața ta. Adepții săi consideră că puterea sa poate avea efecte atât în ceea ce privește cariera, cât și sănătatea sau viața amoroasă, motiv pentru care ar trebui să încerci, pe cât posibil, să aplici principiile sale inclusiv în stilul de amenajare al casei. 

Una dintre principalele reguli care stau la baza Feng Shui este păstrarea ordinii în casă, așa că acesta este primul pas pe care ar trebui să îl faci. După aceea, te poți orienta către o serie de obiecte reprezentative pentru această practică, ale căror puteri și vibrații pot contribui semnificativ la pacea și reușitele tale. Iată ce decorațiuni nu ar trebui să-ți lipsească din casă!

1. Busola Feng Shui 

După cum sugerează și numele, unul dintre primele obiecte Feng Shui de la zodiacool.ro care nu ar trebui să lipsească din casa ta este o busolă. Având la bază un mecanism mecanic de funcționare, aceasta îți va fi folositoare pentru măsurători exacte care te vor ajuta să locuiești în armonie și echilibru. Utilizând-o în mod corespunzător, vei putea să afli cu ușurință care sunt punctele cardinale din căminul tău și să trasezi harta Bagua a casei. 

Cu ajutorul busolei Feng Shui vei putea să afli care sunt punctele favorizante pentru a atrage vibrații pozitive, dar și care zone ar trebui remediate. Procedând astfel, îți va fi mult mai ușor să atragi abundența și prosperitatea în viața ta, dar și să te ferești de pericole. Odată ce ai terminat amenajările, aceasta poate deservi drept obiect decorativ și poate fi refolosită de fiecare dată când vrei să aduci un suflu proaspăt locuinței. 

2. Vasul abundenței 

Fiind unul dintre cele mai populare obiecte Feng Shui, vasul abundenței cu 8 simboluri norocoase este realizat din metal, forma sa reprezentând floarea de lotus. Având un capac decorat cu simbolul nodului mistic, obiectul are ca scop deblocarea energiilor negative care împiedică abundența și prosperitatea să intre în viața ta. Mai mult, vasul reprezintă și o decorațiune elegantă pentru interior, acesta trebuind să fie umplu cu amulete pentru atragerea banilor. 

Unele persoane aleg să pună în ele bijuterii cu diverse pietre semiprețioase sau chiar diamante, monede sau bancnote. Talismanele pe care alegi să le folosești pentru a umple vasul abundenței ar trebui să fie reprezentări concrete ale unor comori sau bogății în accepțiunea ta, iar capacul care le acoperă semnifică, la rândul său, îndemnul ca acestea să vină și să rămână la tine. 

3. Statueta Buddha 

Este binecunoscut faptul că Feng Shui este puternic guvernat de Buddha – simbolul suprem al divinității. Astfel o statuetă Buddha a medicinei va fi ideală pentru păstrarea sănătății în familia ta și vă va feri pe tine și pe cei dragi ție de pericole sau diverse afecțiuni care ar putea să vă pună viața în pericol. 

În mod similar, poți opta și pentru o astfel de decorațiune cu Buddha vesel al fericirii, aceasta având capacitatea de a reîmprospăta energia Qi, de a șterge tensiunile sau furia, transformând totul în binecuvântare și fericire. 

Practicarea Feng Shui are la bază o mulțime de principii după care te poți ghida pentru a spori energiile pozitive din viața ta. Optează pentru decorarea locuinței cu obiectele simbolice din acest articol și vei putea resimți vibrațiile benefice ale artei echilibrului și armoniei!