Cum să-ți faci un site web gratuit în 10 minute

Crearea unui site web gratuit se poate dovedi uneori o sarcină extrem de dificilă, asta dacă ești la început de drum și nu ai habar despre noile tehnologii în materie și despre cât este de simplu să-ți creezi propriul site web folosind un program conceput special în acest scop. Site-ul www.cumfaciunsite.com oferă un tutorial complet care explică în cele mai mici detalii tot ceea ce trebuie să faci pentru a crea un site web gratis în mai puțin de 10 minute.

Ce presupune de fapt realizarea unui site web și care sunt, în esență, pașii necesari pentru a avea propria prezență pe internet fără a plăti niciun ban. Iată o explicație simplă, pe înțelesul tuturor:

Pentru a-ți face un site web fără a plăti nimic este absolut necesar să identifici un serviciu disponibil online, care oferă această posibilitate. Cu alte cuvinte, un program de creare site-uri web gratuite. Există pe internet o multitudine de astfel de aplicații, fiecare venind cu avantajele și dezavantajele sale, dar un lucru este sigur: pentru a nu greși, este imperios necesar să iei în considerare opiniile celor care au folosit o astfel de platformă, pentru că numai astfel poți fi sigur dacă vei lua sau nu cea mai bună decizie.

Mai mult decât atât, pentru a fi 100% sigur că îți alegi programul de creare site-uri în mod corect și în deplină cunoștință de cauză, o opțiune extrem de bună este să cauți pe internet recenzii scrise de profesioniști, de persoane cu experiență în domeniul dezvoltării de site-uri web. Probabil îți este destul de clar de ce trebuie să procedezi în acest fel, așa că nu voi mai insista pe acest aspect.

Pe site-ul web https://www.cumfaciunsite.com găsești un tutorial foarte bine explicat, unde îți sunt prezentate un număr de programe pentru crearea de site-uri web gratuite, cu recomandarea de a-l alege pe cel care corespunde cel mai bine cerințelor tale.

Folosind unul dintre programele recomandate ai posibilitatea să creezi un site web gratuit în baza unui șablon existent sau în totalitate de la zero, iar apoi să ajustezi conținutul în funcție de propriile preferințe.  Mai exact, tot ceea ce trebuie să faci este să folosești cursorul mouse-ului, să faci click pe elementul dorit și să-l muți în locul dorit.

Ceea ce este interesant la un astfel de program este că îți oferă posibilitatea să înlocuiești fiecare text și imagine cu cele proprii, totul cu numai câteva click-uri.

După logarea în program ai posibilitatea să alegi modalitatea de creare a site-ului. Poți alege între două opțiuni: pagină web curată sau șablon pregătit.

Opțiunea ”Pagină web curată”  presupune crearea site-ului de la zero iar cu ajutorul acestei opțiuni vei putea crea un site unic. Dezavantajul acestei opțiuni este însă acela că vei avea nevoie de mai mult timp. Tutorialul respectiv îți prezintă însă modalitatea de creare a unui site web gratuit în baza unui șablon. Pentru a face asta, tot ce trebuie să faci este să alegi unul dintre șabloanele disponibile.

Cam asta este în esență tot ceea ce trebuie să știi pentru început. Citind tutorialul vei intra însă în posesia unui volum foarte mare de cunoștințe specifice, care te vor ajuta să realizezi foarte repede un site web complet gratuit.

Alternativ, dacă te interesează doar promovarea gratuită a unor produse, poți arunca un ochi și pe https://ro.wikishop.org/wiki/Ajutor:Bun_venit. Wikishop este practic o enciclopedie online (a shoppingului) care funcționează pe software-ul MediaWiki, întocmai ca și Wikipedia, ceea ce înseamnă că permite editarea conținutului și crearea de articole de către membrii comunității.