Alegerea corpurilor de iluminat potrivite pentru living

Una din cele mai importante alegeri atunci cand proprietarii de locuinte doresc sa schimbe ceva in interior este legata de corpurile de iluminat. Modul in care cade lumina pe anumite obiecte de mobilier sau in anumite colturi ale casei conteaza foarte mult pentru aspectul incaperilor.

Pentru ca in living se strange toata familia la sfarsitul zilei, pentru ca in living se primesc invitatii, atunci cu siguranta aceasta incepere este foarte importanta din punct de vedere al alegerii corpurilor de iluminat potrivite, care nu au aici numai rol functional, ci si rol estetic.

Din varietatea de corpuri de iluminat disponibile in magazinul online Eglo Romania, cu siguranta exista unul potrivit pentru fiecare camera in parte. Lumina ambientala va face diferenta in living daca este combinata in mod potrivit cu lumina decorativa si cea de lucru.

Ce modele de corpuri de iluminat se potrivesc in living?

Unul din cele mai importante corpuri de iluminat care pot fi gasite in livinguri este candelabrul, mai ales daca livingul este suficient de inalt sau de aerisit. Este important ca acest candelabru sa fie asortat la stilul camerei. In cazul in care livingul este destul de mic, proprietarii pot opta pentru aplice, o solutie moderna si mult mai eficienta de a infrumuseta aceasta incapere.

In cazul in care livingul este suficient de mare si este impartit in zona de dining si de relaxare, atunci proprietarii vor fi nevoiti sa aleaga cate un corp de iluminat pentru fiecare dintre acestea. In zona de dining este buna o lustra, in timp ce in zona de relaxare si citit este suficient un lampadar. Daca proprietarii au optat pentru amplasarea in living a unui birou mic, va fi nevoie de o lampa de birou, de o veioza, sau chiar de cateva spoturi in jurul acestui spatiu.

Mai mult decat atat, in sufragerie pot fi folosite aplice sau spoturi, corpuri de iluminat decorativ pentru a evidentia tablouri, plante, sau obiecte de décor speciale, aplicele de perete reusind sa aduca un plus de efect. Alegerea corpurilor de iluminat in fiecare camera a locuintei este importanta, cu atat mai mult in singura camera in care oaspetii sunt primiti de fiecare data cu mult drag, in living.

Livingul sau sufrageria reprezinta zona de relaxare a intregii familii, a prietenilor, de aceea lumina nu trebuie sa fie foarte puternica si deranjanta, ci se recomanda mai degraba o lumina calda, placuta, ambientala. Lustrele pentru living trebuie sa fie in acord cu restul incaperii, cu amenajarea acesteia, sa fie pozitionate preferabil deasupra mesei unde se aseaza toata familia sau invitatii. O lustra cu doua sau trei becuri este suficienta, in functie de spatiul de care dispun proprietarii, dar si de completarea cu celelalte corpuri de iluminat in incapere.

Cert este ca lustra si lampadarul nu trebuie sa lipseasca din living, lustra pentru zona de dining, iar lampadarul pentru zona de relaxare, ambele avand atat rol decorativ, cat si de iluminat.