Cum se aplică ojele semipermanente

Manichiura impecabilă este cartea de vizită a oricărei femei. Nu este însă întotdeauna ușor să îți întreții unghiile în cea mai bună formă. Pentru a evita situațiile în care oja se duce de pe unghii după două zile de la aplicare sau să constați chiar înainte de o întâlnire importantă că manichiura arată dezastruos, atunci manichiura cu ojă semipermanenta poate fi cea mai bună soluție, fiind în același timp și una dintre cele mai solicitate tipuri de manichiură în saloanele de frumusețe. Investind într-un kit de manichiură pentru aplicarea ojei semipermanente îți poți face acasă unghiile fără pic de efort în așa fel încât manichiura ta să arate mereu perfect!

Pentru a aplica oja semipermanentă acasă trebuie să urmezi doar câțiva pași simpli. În plus ai nevoie de câteva materiale ușor de procurat și acesibile, dar de cea mai bună calitate.

Dacă îți dorești să adopți și tu acest tip de manichiură în tendințe, cu ojă semipermanentă, ține cont că acest tip de ojă este unul special care necesită folosirea lămpii UV sau LED pentru fixarea pe unghie. Fără o astfel de lampă, oja semipermanentă nu se va usca pe unghie. Rezultatul aplicării ojei semipermanente va fi unul impresionat, manichiura va arăta perfect și va rezista aproape 3 săptămâni pe unghii, fără să apară ciobituri sau alte nereguli. Secretul unei manichiuri semipermanente perfecte este să urmezi pas cu pas toate etape realizării acesteia.

Curață bine unghiile și da-le formă dorită

Primul pas, înainte de a aplica ojă, este să îngrijești unghiile. În primul rând va trebui să îndepărtezi cuticulele, să le dai formă dorită cu ajutorul pilei și să lustruiești foarte bine suprafața unghiei pentru ca oja să se fixeze cât mai bine. Pentru a face această operațiune rapid, poți ține mâinile pentru 10 minute în apă caldă cu săpun. Apoi, împinge cuticulele în interior cu ajutorul bețișorului special. Cu ajutorul unei pile uniformizează vârful unghiilor. Îndepărtează orice reziduuri cu ajutorul unei pensule sau cu o dischetă de bumbac.

Aplică ojă semipermanentă și usuc-o cu lampa LED sau UV

Imediat ce unghiile arată bine, sunt curățate cu rigurozitate și au un aspect fresh și sănătos, este momentul să aplici oja. Vei avea nevoie de 3 straturi: bază, ojă colorată și top coat. Evita să atingi pielea degetelor cu ojă pentru că poate apărea o mâncărime deranjantă când se usucă la lampă.

Prima dată aplică baza și usucă acest strat țînând unghiile la lampă. Apoi, aplică un strat de ojă colorată, în funcție de ceea ce dorești și usucă. Dacă vrei o culoare mai intensă, poți să mai adaugi un strat de culoare și să usuci din nou. La final, adaugă top coat și usucă. Top coat-ul poate fi lucios sau mat și este stratul de care depinde cât de mult va rezista manichiură ta pe unghii.

Această etapă însă diferă de la o persoană la altă. Sunt femei care aleg să folosească un primer înainte de pune baza pentru a fixa și mai bine ojă sau altele care folosesc produse 3 în 1 și în acest fel nu mai adaugă baza și top coat separat.

Curăță top coat-ul și hidratează cuticulele

După aplicare ojei și a top coat-lui, ultimul pas este să cureți suprafața unghiei cu un cleanser care elimină excesul de produs. Pentru a face acest lucru, înmoaie o dischetă de bumbac cu cleanser și trece-o ușor peste suprafața unghiei. La final, nu uita că este bine să folosești și un ulei nutritiv pentru cuticule, pentru a rămâne hidratate și frumoase.