Cum se câștigă banii în marketing afiliat (afiliere)

Indiferent de ceea ce ai citit pe internet pana acum despre cat de usor se pot face banii din afiliere, un lucru e sigur: ai nevoie de un site web! Desigur, poti incepe si prin a da share pe Facebook sau in alte locuri produselor despre care vei scrie, insa asta nu este afiliere in adevaratul sens al cuvantului. Practic, fara un site web, nu vei castiga niciodata cu adevarat din aceasta metoda iar raportul timp consumat / venituri generate nu va fi niciodata pe placul tau.

De ce ai nevoie pentru a castiga bani online din afiliere

  • un site web
  • o retea de afiliere
  • un advertiser
  • un cont bancar propriu

Să le luăm pe rând.

1) Site-ul web este locul in care vei publica continut (articole) despre produsele carora le vei face reclama si de pe urma carora vei castiga bani sub forma de comisioane. Apoi, pentru a directiona cititorii site-ului tau catre magazinul online care vinde produsele respective, vei folosi link-uri afiliate direct catre paginile produselor.

Pentru a plasa link-uri afiliate pe site-ul tau este nevoie sa te inscrii gratuit intr-o retea de afiliere.

Important
Inainte de a merge la pasul urmator, arunca o privire pe Wikishop.org, ai putea sa te folosesti de acest site pentru a publica gratuit articole in care sa introduci propriile link-uri afiliate. Este o optiune buna daca te afli la inceput de drum si vrei sa testezi cum functioneaza afilierea fara a mai pierde timpul cu realizarea unui site web. Mergi la pagina principala a site-ului si vezi despre ce este vorba.

2) Reteaua de afiliere este o platforma care se interpune intre afiliat si advertiser (vezi pct. 3), adica magazinul online ale carui produse le promovezi pentru a castiga bani.

Reteaua de afiliere functioneaza ca un intermediar intre tine si magazinul online si este totodata si cea care se ocupa de transferul banilor castigati in contul tau bancar. Exista in foarte multe retele de afiliere si fiecare vine cu avantajele si dezavantajele sale. Pentru inceput, ai putea sa optezi foarte bine pentru reteaua Profitshare, disponibila la adresa de internet https://profitshare.ro.

3) Advertiser-ul nu este altceva decat magazinul online ale carui produse alegi sa le promovezi pentru a genera venituri din afiliere. Pentru început, ai putea opta cu toată încrederea pentru eMAG.ro, magazin pe care il vei gasi in sectiunea advertiseri din platforma de afiliere Profitshare.

4) Contul bancar este a patra si ultima cerinta pe care trebuie sa o indeplinesti pentru a face bani pe internet din afiliere si este obligatorie intrucat toate comisioanele generate de tine iti vor fi platite prin virament bancar. Iti poti deschide un cont curent la orice banca din Romania.

In concluzie, pentru a face bani din afiliere, va trebui sa iti faci un site (sau sa publici articole gratuite pe site-ul Wikishop.org), sa creezi continut, sa inscrii site-ul in Profitshare, sa adaugi contul tau bancar si…sa astepti o perioada. Asta e tot!