Cum te ajută transpaleții să îți organizezi depozitul?

Transpaleții sunt o modalitate simplă și eficientă pentru a transporta diverse produse (în special produse paletizate) pe distanțe mici, cu un minimum de efort. Utilajele simplifică activitățile lucrătorilor în domenii precum: transporturi, producție, supermarketuri, depozite logistice, distribuție, etc.

Avantajele transpaleților manuali

Transpaleții manuali sunt indicați pentru deplasări pe suprafețe dure, cu o înclinație de cel mult 10%. Transpaletul manual poate fi manevrat chiar și în lipsa unei certificări speciale. Sunt simplu de acționat pentru că nu sunt dotați cu motoare, și permit depozitarea facilă într-un vehicul de livrare, pentru a fi ulterior utilizați în spațiile în care se efectuează transporturi de produse.

De asemenea, printre avantajele transpaleților manuali, se mai numără și:

  • Costurile avantajoase de achiziție și de întreținere;
  • Faptul că sunt concepuți pentru operare simplă, rapidă și fără efort;
  • Sunt realizați din materiale durabile și au o configurație specială, cu rezistență anti-uzură, pentru o utilizare eficientă și îndeungată;
  • Timpul pentru revizie e scurt și costurile de întreținere sunt mici;
  • Pot transporta orice categorii de paleți – piese mari, butoaie, cutii de carton, etc.

Tipuri principale de transpaleți manuali

Transpaleții manuali se împart în următoarele categorii:

  • Clasici

Transpaleții manuali clasici sunt frecvent utilizați în locații mici, cu distanțe mici de transport. Sunt potriviți pentru manipularea produselor de greutăți semnificative.

  • Care dispun de cântar

Un transpalet cu cântar afișează masa sarcinii pe care o suportă. Transpaletul cu cântar poate fi prevăzut în plus și cu o imprimantă, pentru printarea datelor referitoare la masa produselor manevrate. Acest tip de transpalet este util deoarece oferă informații precise despre greutatea mărfii, lucru util în situațiile în care mașina de transport dispune de un tonaj limitat.

  • Cu elevatoare

Pentru activități care implică înălțimi de până la un metru și jumătate, e nevoie de transpaleți manuali cu elevatoare. Această categorie de transpaleți permite transportarea și gestionarea mărfii la o anumită înălțime (Ex. în cazul operațiunilor privind suprapunerea de rafturi).

  • Confecționați din inox

Transpaleții manuali din inox sunt concepuți în special pentru operarea mărfurilor din industria alimentară.

  • Transpaleți pentru depozitele frigorifice

Transpaleții manuali sunt utilizați de obicei de firmele al căror domeniu de activitate îl reprezintă transportul și depozitarea mărfurilor.

Datorită tehnologiei de ultimă generație, transpaleții manuali și-au îmbunătățit performanțele. Astfel, operatorii pot să regleze mânerul la diferite nivele, în funcție de sarcină, sau de operațiunea pe care o doresc: tras sau împins.

Este important de reținut că la achiziția unui transpalet manual, trebuie să ai în vedere următoarele criterii: greutatea mărfii pe care o ridici, la ce înălțime, dar și cât de rapid trebuie să lucrezi cu aceasta.