Ce sunt perdelele PVC și la ce sunt folosite?

PVC-ul, cunoscut și sub numele de clorura de polivinil, este un derivat al plasticului. Materialul e extrem de versatil și maleabil, fiind utilizat în nenumărate proiecte industriale: pentru probleme de funcționalitate, chiar și decorare, deoarece este durabil, ieftin și ușor de întreținut. Din acest material se pot confecționa și perdele, devenind tot mai populare pentru funcționalitatea lor.

În ceea ce privește locurile în care se pot monta perdele PVC, acestea poate fi dispuse pe tavan, pereți, dar și pe alte suprafețe. Comparativ cu alte materiale, perdelele din PVC sunt mult mai ușor de instalat. Nu necesită o pregătire specială a spațiului și devin instant funcționale.

Ce avantaje au perdelele din PVC?

Perdelele din PVC sunt o soluție extrem de bună pentru multe afaceri, întrucât prezintă numeroase avantaje. Astfel, acestea sunt un element foarte util pentru toate tipurile de business, în special cele care au depozite și locuri unde trebuie să fie menținută o temperatură joasă. În primul rând, acestea sunt o soluție eficientă care oferă o satisfacție imediată încă din momentul instalării, deoarece au o capacitate mare de a menține un control complet al temperaturii, ținând departe praful și zgomotul.

Aceste beneficii permit construirea unui mediu mult mai primitor, în care să se dezvolte orice activitate profesională. Tot printre numeroasele avantaje ale perdelelor cu șipcă din PVC, se numără economia semnificativă de energie, obținută prin instalarea lor.

Sunt transparente, permit vederea și trecerea luminii, dar există și modele opace, care sunt ideale pentru zonele în care doriți să restricționați vizibilitatea. Cele translucide sunt folosite pentru a bloca viziunea interiorului, permițând în același timp trecerea luminii. Dacă nu știți de unde să achiziționați perdele PVC, la AlfaDoors veți găsi o varietate de modele, în funcție de buget și preferințe.

În ce sectoare pot fi utilizate perdele din PVC?

  • Firmele din sectorul agroalimentar și farmaceutic. Pe lângă izolarea termică, aceste structuri din PVC oferă izolare contra prafului și murdăriei, împiedică pătrunderea insectelor sau a altor particule care pun în pericol siguranța produselor fabricate sau manipulate în incintă.
  • Fabricile de automobile și spațiile industriale. Siguranța și rezistența oferite de o perdea din PVC este foarte eficientă. Perdelele PVC separa zonele de producție sau depozitare, de produsele fabricate.
  • Instituțiile din sectorul sănătății. Pentru ușurința de curățare și dezinfectare, pentru izolare, pentru protecția, fiecare dintre beneficiile perdelelor din PVC se aplică și în acest domeniu.
  •  Supermarket-uri. Perdelele din PVC sunt adesea întâlnite în zonele cu produse ce necesită temperaturi scăzuteꓽ frigiderele.

Perdelele din PVC sunt o soluție bună pentru a izola termic și acustic, necesită mai puține eforturi de întreținere, ajută la separarea spațiilor, fără lucrări mari, și oferă protecția produselor, angajaților și vizitatorilor. Din acest motiv, acestea sunt utilizate în mai multe sectoare de activitate.