Curățenia de vară

Sosirea verii ne determină să realizăm mici schimbări și activități de întreținere în casă, precum curățarea covoarelor, pilotelor, hainelor de vară, încălțămintei, florilor etc. În cele ce urmează vă vom da câteva sfaturi cu privire la cum se pot curăța unele dintre aceste lucruri care se găsesc în casa fiecărei persoane.

Trucuri pentru curățarea covoarelor

Covoarele dau un plus de confort spațiilor, dar dacă nu sunt curățate corespunzător, acestea pot fi o sursă constantă de mizerie. În plus, pot provoca alergii. De aceea, acestea ar trebui aspirate cel puțin o dată pe săptămână, deși ideal este să faceți acest lucru de două sau de trei ori în cele mai aglomerate zone ale casei. Ideal este nu călcați pe ele cu încălțămintea pe care o purtați pe stradă.

Pentru a menține culorile neschimbate, puteți presăra ocazional sare pe covor. O lăsați să acționeze câteva minute și apoi aspirați covorul cum o faceți de obicei. Pentru a elimina mirosurile, inclusiv de tutun sau de la animalele de companie, puteți presăra bicarbonat de sodiu pe covor și apoi îl puteți aspira.

Cele mai frecvente pete sunt îndepărtate prin frecare cu o perie înmuiată în apă cu oțet sau în apă cu puțin amoniac. Puteți, de asemenea, folosi sifon sau apă minerală, iar apoi să continuați să frecați cu o cârpă sau o perie. Desigur, este mai bine să faceți acest lucru imediat ce s-a pătat covorul.

Trucuri pentru curățarea pilotelor

Odată cu venirea verii sunteți nevoiți să schimbați pilota de iarnă cu cea de vară. Acum este momentul ideal de curățare a pilotelor.

Înainte de a decide spălarea pilotei umplute cu pene, la mașină, trebuie să citiți bine specificațiile producătorului. În prezent, pilotele de calitate pot fi spălate la temperaturi de până la 60 ° C. Verificați cu atenție temperatura la care puteți spăla pilota. Dacă nu sunteți siguri, alegeți un program de spălare cu apă rece.

Utilizați întotdeauna detergenți pentru rufe delicate și nu utilizați niciodată produse de înmuiere sau alte produse mai agresive (detergenți cu enzime, înălbitori etc.) care pot distruge  pilota.

O idee bună este să adăugați în mașina de spălat detergent deja diluat într-o cantitate suficientă de apă. Astfel detergentul va ajunge cu mai mare ușurință la umplutura pilotei.
Rețineți că nu trebuie să băgați forțat pilota în mașina de spălat. Dacă vedeți că nu încape, nu o împingeți cu forța, deoarece nu se va spăla bine și se poate și deteriora.

Așadar, dacă este mare, spălați-o la mână, în balie. Umpleți balia cu apă caldă. Diluați detergentul în apă, cu grijă pentru a evita ca acesta să nu facă spumă. Calculați cantitatea de detergent necesară folosind drept referință cantitatea folosită la mașina de spălat. De asemenea, trebuie să folosiți tot detergent pentru rufe delicate și fără enzime.

Înmuiați bine pilota în apă și aveți grijă ca detergentul să ajungă peste tot. Repetați acest procedeu de câteva ori. Clătiți bine pilota și stoarceți-o cât mai bine de apă.

Din acest motiv, cea mai bună soluție este să apelați la o firmă de curățenie profesională din București. Dacă veți apela la Conex Clean veți avea parte de cele mai bune servicii de curățenie. Într-un timp foarte scurt curățenia va fi gata.

Specialiștii Conex Clean oferă servicii decurățenie birouri, curățenie generală, servicii DDD etc., de cea mai bună calitate chiar și atunci când nimeni nu se uită. Așadar, nu ezitați să lăsați curățenia din fiecare sezon pe mâna lor.