De ce este important sa apelam la o firma de servicii funerare cu experienta

Plecarea dintre noi a unei persoane apropiate poate declansa sentimente foarte puternice de durere. De aceea, in aceste clipe grele, este important sa facem apel la un serviciu de incredere, in care sa ne putem pune sprijinul. Mai ales ca, in ultimii ani, multe firme de servicii funerare neprofesionale au abordat persoanele vulnerabile cu oferte inselatoare.

De asemenea, hatisul legislativ ne poate da peste cap toate planurile legate de inmormantare. Din aceste motive, este important sa apelam cat mai degraba la o firma de servicii funerare cu experienta, care va asigura o trecere cat mai usoara defunctului pe lumea cealalta.

Acestea sunt doar o parte din avantajele pe care ni le ofera o firma de servicii funerare:

1. Indeplinirea formalitatilor legale
O firma de servicii funerare cu experienta va demara acest proces inca de la primul apel. De aceea, este indicat sa sunati la numarul de telefon 0769 99 00 00 de indata ce a avut loc decesul. Astfel, firma de servicii funerare va trimite indata la adresa indicata de dumneavoastra un cadru medical specializat, ce este autorizat sa constate decesul, pentru obtinerea cat mai rapida a certificatului de deces.

2. Obtinerea ajutorului de deces
Dupa eliberarea certificatului medical constatator de deces (CMCD), trebuie doar sa inmanati firmei de servicii funerare talonul de pensie, alaturi de acte care sa dovedeasca relatia dumneavoastra cu persoana defuncta si o cerere scrisa, pentru a obtine cat mai repede ajutorul de deces. In cazurile in care persoana a decedat in alta tara, va trebui sa specificati acest lucru, pentru ca firma de servicii funerare sa demareze procesul de repatriere al celui plecat in lumea celor drepti.

3. Aveti parte de consultanta la orice ora
O firma de servicii funerare cu experienta va fi la dispozitia dumneavoastra la orice ora din zi sau din noapte, pentru orice schimbare de ultim moment. Astfel, firma de servicii funerare va va oferi consultanta necesara, stabilind in amanunt detaliile referitoare la inmormantare sau alte formalitati.

4. Operatiunile delicate
In urma aderarii la Uniunea Europeana, multe din legile funerare au fost rescrise, precum cea in care se specifica prezenta unui cadru medical autorizat pentru imbalsamare. Aceasta etapa, alaturi de spalarea, toaletarea si transportul defunctului la capela si la cimitir va fi dusa la bun sfarsit de firma de servicii funerare aleasa.

5. Asigurarea unei inmormantari demne de amintirea defunctului
Aceasta etapa foarte importanta va fi planificata si organizata de catre firma de servicii funerare in avans, care se va ingriji atat de respectarea legislatiei in vigoare, cat si de pastrarea datinilor si traditiilor romanesti.

Astfel, o casa de pompe funebre poate asigura pachete complete pentru inmormantare, ce contin atat meniurile specifice acestei procesiuni (de dulce sau de post, in functie de data calendaristica in care se va tine inmormantarea), cat si obiectele traditionale si religioase care se potrivesc acestor circumstante, precum colacii, lumanarile, stergarele, buchetele, jerbele si coroanele de flori. In plus, unele firme de servicii funerare, precum Casa Bucur, va pot pune la dispozitie propria sala de mese pentru organizarea parastasului, alaturi de asigurarea serviciilor de transport.

Astfel, pentru a beneficia de un sprijin real in aceste clipe de durere, faceti cu incredere apel la o firma de servicii funerare cu experienta, care va fi alaturi de dumneavoastra cu empatie si profesionalism.