De ce este o idee proastă să alegi cele mai ieftine soluții pentru acoperișul tău?

Atunci când ai luat decizia de a construi o casă de la zero, te aștepți ca investiția făcută să fie una rentabilă pe o perioadă cât mai  lungă de timp. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că acest lucru este greu de realizat dacă alegi cele mai ieftine variante. Multe persoane tind să cheltuie destul de mulți bani pe materialele utilizate la construcția pereților sau a podelelor, cât și pe mobilier și finisaje și nu țin cont de faptul că acoperișul este unul din cele mai importante elemente ale unei case. Rolul său este de a proteja întreaga construcție împotriva factorilor externi ce pot avea o influență negativă asupra întregii structuri.

Pentru ca rezultatul să fie cel așteptat și pentru a putea avea parte de confortul dorit, trebuie să faci de la început cele mai bune alegeri, atât în ceea ce privește materialele utilizate și calitatea manoperei, dar mai ales în ceea ce privește alegerea învelișului acoperișului. Recomandarea noastră în acest sens este să utilizezi tabla pentru acoperiș, deoarece este un material foarte rezistent, ușor de întreținut și presupune costuri reduse cu manopera.

Un material ieftin poate genera costuri mai ridicate

Pentru ca investiția să dureze, este indicat să optezi de la bun început pentru tablă de acoperiș de o calitate superioară, chiar dacă acest lucru ar putea presupune un cost mai ridicat. Trebuie să ții cont de faptul că o decizie proastă în ceea ce privește alegerea acoperișului casei tale, poate duce la costuri mai mari decât în cazul în care ai fi ales de la început materiale de calitate. Pe de altă parte, nu trebuie să mergi pe ideea că cea mai scumpă variantă de pe piață este și cea mai bună din punct de vedere calitativ. Pentru a putea fi considerat un material de calitate, acesta trebuie să fie durabil și rezistent și să ofere locuinței tale un aspect cât mai plăcut. Îți recomandăm să ceri oferte de la mai mulți producători și să verifici părerile celor care au apelat la soluțiile lor.

Montarea corectă a unui acoperiș nu poate fi realizată de oricine

Calitatea materialelor utilizate nu este singurul factor care poate duce la diferite probleme în ceea ce privește acoperișul. Pe lângă acest lucru, trebuie să ții cont și de calitatea manoperei. Ridicarea unui acoperiș presupune montarea mai multor elemente, care împreuna formează un sistem. Fiecare element în parte are rolul său, astfel că aceste etape nu trebuie tratate cu superficialitate. Din acest motiv, este indicat ca manopera să fie realizată de personal calificat în acest domeniu, pentru a nu exista riscul ca acoperișul să își piardă principalul rol, și anume de a-ți proteja locuința. În general, echipele de profesioniști au manopere ceva mai ridicate, dar vei beneficia de garanție și de un montaj de calitate, ceea ce îți va proteja investiția pentru o perioadă lungă de timp.

Așadar, pentru ca locuința ta să reziste fără probleme la intemperii și la influența negativă a factorilor externi, este indicat să nu alegi cele mai ieftine soluții pentru acoperișul tău. Chiar dacă ești tentat să încerci să îți construiești singur acoperișul cu cele mai ieftine materiale, trebuie să te gândești că acest lucru poate duce la infiltrarea apei în casă. În acest fel riști ca mobilierul, pereții, tavanul și podelele să fie deteriorate, iar banii investiți în acestea să fie pierduți.

Sursa: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/acoperi-alb-negru-arhitectura-carton-ondulat-48882/