De ce este recomandat sa inveti matematica si cum te ajuta ulterior, in viata de adult?

Sa traiesti intr-o lume condusa matematic si sa nu stii matematica este ca si cum ai merge printr-un muzeu de arta cu ochii inchisi. Invatarea si aprecierea matematicii te pot ajuta sa apreciezi lucruri pe care altfel nu le-ai observa despre lume.

Matematica este peste tot! Citeste mai departe pentru cateva exemple de matematica din natura si vei intelege de ce profesorii insista sa rezolvi probleme dintr-o culegere matematica clasa 6 sau din manuale.

Albinele folosesc hexagoane pentru a-si construi fagurii. Secventa Fibonacci, o celebra secventa de numere in matematica, se gaseste in intreaga natura: in conuri, cochilii, copaci, flori si frunze.

Numarul pi poate fi observat si in jurul nostru. Pi este un numar infinit de lung si irational. De asemenea, este transcendental, adica non-algebric; acest lucru inseamna ca pi nu poate fi solutia ecuatiilor polinomiale cu o singura variabila ai caror coeficienti sunt intregi.

Numarul pi poate fi observat in formele raurilor. Raportul dintre lungimea raului si distanta de la sursa la gura este numit „raport meandrant”. Rata medie de abatare a raurilor se apropie de numarul pi. Este logic ca raportul mediu de abatere al raurilor sa se apropie de pi deoarece raurile tind sa curga in bucle. Raportul circumferintei unui cerc la diametrul sau este, de asemenea, egal cu pi.

Despre toate acestea elevul invata si rezolva probleme din culegeri matematica clasa 6.

Matematica te poate face mai popular

Inainte sa incepi sa cauti contraargumente, gandeste-te cat de interesant este sa mergi la cina cu un prieten care poate aduna rapid elementele de pe nota pentru a stabili cat trebuie sa plateasca fiecare persoana. Cunostintele despre matematica te pot ajuta sa imparti o pizza intre cateva persoane. Deci, atunci cand ai de rezolvat probleme din culegere de matematica clasa 6, nu rezolva cu calculatorul si incearca sa calculezi in minte.

Matematica te poate ajuta sa faci cumparaturi la cele mai bune preturi

Cunoasterea procentelor si cum sa le calculezi rapid te poate ajuta sa economisesti timp la cumparaturi – de exemplu, sa calculezi rapid un pret redus sau sa determini daca ai fost corect taxat atunci cand ai platit o camasa la magazin.

Matematica este un limbaj universal

O ecuatie matematica nu trebuie sa fie tradusa intr-o alta limba pentru a fi inteleasa de cineva din cealalta parte a planetei. O lege matematica nu se schimba pentru ca cineva are o religie diferita de tine sau vorbeste o limba diferita de tine. Universalitatea matematicii este una dintre numeroasele lucruri care o fac un instrument atat de puternic si, intr-adevar, o deprindere esentiala de viata.

In rezumat, matematica este peste tot in jurul nostru. Legile matematicii sunt evidente in intreaga lume, iar abilitatile de rezolvare a problemelor obtinute in urma finalizarii temelor la matematica ne pot ajuta sa abordam problemele din alte domenii ale vietii.