De unde cumperi o mașină second hand?

Cauți o mașină second hand și nu știi de unde ar fi mai bine să o cumperi? Există câteva variante de luat în calcul atunci când vrei să îți achiziționezi o mașină second hand, iar acestea sunt: – Piata auto second hand de la noi din țară – Firmă de vânzări auto second hand (dealeri auto sh) – Piața auto second din altă țară

Hai să luam pe rând aceste trei opțiuni pentru a vedea care este potrivită pentru tine.

Piata auto second hand de la noi din țară

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să își cumpere o mașină second hand, astfel că numărul de automobile second hand continuă să crească, la fel și numărul de vânzători auto sh.

Pe piața auto de la noi din țară vei găsi atât mașini care se află într-o stare bună, cât și mașini de o calitate îndoielnică. De cele mai multe ori este necesar să cauți foarte bine pentru a găsi acea mașină de calitate care își merită banii.

Această nesiguranță este provocată de către persoanele fizice care vând mașini sh, numite și samsari. De cele mai multe ori acești samsari vor încerca să manipuleze clientul folosind vorbe mari pentru a-și vinde marfa. Ei se pricep să ascundă defectele unei mașini și de multe ori sub o caroserie frumoasă, se află o mașină cu multe probleme.

Trebuie doar să cercetezi foarte bine piața, să fii atent la mașină și să o duci la un mecanic înainte de a o cumpăra. Dacă vânzătorul va refuza să meargă cu mașina la mecanic, atunci cu siguranță va trebui să te orientezi către alta, deoarece sigur ascunde ceva.

Firmă de vânzări auto second hand (dealeri auto sh)

Situațiile de mai sus se schimbă dacă decizi să apelezi la dealeri auto sh deoarece aceștia verifică tehnic mașinile înainte să le scoată la vânzare, iar tu vei primi acces atât la istoricul mașinii din service, cât și un certificat CarVertical.

Plus că tranzacția se va realiza într-un cadru legal, iar tu vei primi garanție pentru masina cumparata si ai și posibilitatea de solicita sa ti se  transporte mașina pe platformă, pana acasă.

Un alt lucru pe care ți-l va oferi firma de vânzări auto sh va fi posibilitatea de a alege import auto la comandă . Tu îți vei putea comanda mașina pe care ți-o dorești, iar pentru că aceștia se ocupă și cu transport auto internațional, îți vor putea aduce mașina pe care o comanzi direct la tine acasă.

Piața auto second din altă țară

Pe piața din afară mașinile puse la vânzare sunt, de cele mai multe ori, de o calitate mai bună, sunt mai bine întreținute, iar vânzătorii îți vor oferi date veridice despre mașina pe care o au la vânzare.

Pentru această situație ai opțiunea de a colabora cu dealeri auto sh care fac import auto la comandă, sa angajezi un om sa mearga sa o ridice sau să mergi tu până în țara respectivă pentru a cauta si ridica masina.

Una din cele mai căutate țări pentru mașini second hand este Germania. De acolo sunt aduse multe mașini pe piața auto de la noi din țară.  Așa că poți merge până în Germania pentru a îți găsi mașina, iar la întoarcere ai varianta în care parcurgi un drum obositor cu mașina abia achiziționată, înapoi în țară sau poți apela la transport auto platformă Germania.

Cu ce să aduci mașina în țară? Transport auto pe platformă 

Să îți aduci mașina în țară pe platformă este mult mai indicat deoarece scapi de un drum lung și obositor.

Plus că nu este recomandat să parcurgi atât de mulți kilometrii cu o mașină pe care abia ai cumpărat-o. Scapi si de oboseala si de taxele de drum si de multe alte cheltuieli.

Concluzie

Acestea fiind spuse, cercetează bine înainte să îți achiziționezi mașina și vezi care variantă din cele trei expuse mai sus ți se potrivește.