Skoda Karoq – digitalizare integrală și conexiune on-line permanentă

E clar că trăim într-o lume digitală. De la mașină ne așteptăm la mai mult decât să ne ducă dintr-un punct în altul. Producătorii auto sunt conștienți de acest lucru, tocmai de aceea Skoda prin modelul Karoq vine în întâmpinarea nevoilor din era digitală.

Ce fel de sisteme pune la dispoziție Skoda Karoq?

Dispozitivul de intrare în gamă de la Skoda Karoq este un sistem radio Swing de 6,5 inchi. Pe lângă acest sistem, există alte trei sisteme de infotainment opționale care se pot alege. Toate sistemele sunt din a treia generație a matricei modulare de sisteme de infotainment de la Grupul Volkswagen și sunt mereu on-line, datorită eSIM-ului pe care îl au integrat și toate includ radio DAB.

Bolero și Amundsen sunt sisteme ce pot fi operate prin intermediul unui ecran tactil de 8 inchi și au posibilitatea de a recepționa radio on-line, pentru că au conexiune permanentă la internet. Pe lângă sistemul tactil, acestea două pot fi controlate prin intermediul tastelor și al butoanelor rotative aflate pe volanul multifuncțional, dar și cu ajutorul asistentei vocale Laura, programată să înțeleagă 15 limbi.

Funcția de navigație și hotspot-ul sunt oferite de către sistemul Amundsen, iar vârful gamei, sistemul Columbus, are un display de 9,2 inchi și poate fi controlat prin intermediul gesturilor. Soft-ul și hărțile se actualizează “prin eter”.

Vor fi sistemele analogice de afișare ceva de domeniul trecutului?

Există o mare probabilitate să se întâmple acest lucru. Iar Karoq face un pas în acest sens. În cursul acestui an panoul digital de instrumente va intra în dotarea standard a modelului, atunci când un display de 8 inchi va înlocui instrumentele analogice. Începând cu linia de echipare Ambition, una dintre dotările opționale este Virtual Cockpit cu un display personalizat de 10,25 inchi. La Karoq Sportline se pot alege dintre 5 layout-uri de bază, plus un layout care este specific doar pentru Sportline.

Cu cât mai mult wireless, cu atât mai bine!

Folosind tehnologia wireless SmartLink, Android Auto sau Apple CarPlay smartphone-urile pot fi interconectate cu sistemul de infotainment al mașinii. De asemenea, compartimentul Phone Box care este opțional permite încărcarea inductivă a telefoanelor inteligente. Se poate opta pentru un port USB-C în oglinda retrovizoare care poate fi folosit pentru alimentarea unei camere de bord. Pentru că e tot timpul conectată la internet, Karoq are acces la o gamă largă de servicii on-line mobile Skoda Connect. Acest lucru se întampla cu toate modele Skoda actuale, inclusiv Skoda Fabia.

Printre aceste servicii se numără și cel de acces de la distanță la automobil prin aplicația MySkoda. Serviciul permite încuierea și descuierea automobilului prin intermediul smartphone-ului. Face posibilă afișarea pe hartă a locului în care este parcat automobilul, dar și activarea claxonului și a luminilor de semnalizare, totul pentru a înlesni procesul de găsire într-o parcare mare.

Skoda Karoq oferă dotări la înălțimea așteptărilor oamenilor moderni din societatea actuală.