DefCamp: Inteligența artificială, războiul cibernetic sau psihologic, provocările principale de securitate informatică pentru mediul de business din regiune. Hackerii etici vin cu soluții la DefCamp

Flexibilizarea politicilor privind munca la distanță a amplificat vulnerabilitățile de la nivelul infrastructurilor organizațiilor. Contextul geopolitic actual pune presiune pe capabilitățile companiilor de a se apăra în fața metodelor de atac din ce în ce mai sofisticate ale infractorilor cibernetici. Comunitatea de experți în securitate informatică din regiune vine cu soluții pentru provocările actuale în cadrul DefCamp, cea mai importantă conferinţă anuală de hacking şi infosec din Europa Centrală şi de Est, între 10-11 noiembrie 2022.

„Securitatea informatică este astăzi mai importantă ca oricând, deoarece numărul atacurilor cibernetice la nivel local a crescut semnificativ în ultimii doi ani, pe fondul pandemiei și a conflictului din Ucraina. Mai mult, peisajul securității se schimbă constant, iar situația din Ucraina este un adevărat studiu de caz ce ne demonstrează că, la scară globală, conflictele se pot muta ușor în spațiul cibernetic. Din acest motiv, actualizarea și adaptarea constantă a practicilor de securitate și soluțiilor de apărare sunt extrem de importante pentru orice companie, indiferent de numărul de angajați sau de industria în care activează”, a spus Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.

IoT Hacking, războiul cibernetic, războiul psihologic prin intermediul social media, tendințe ce vor fi dezbătute de specialiștii prezenți pe scenă în cadrul ediției de anul acesta

Experți din domeniu, precum Dr. Nestori Syynimaa – unul dintre cei mai importanți experți Azure AD / M365 din lume și dezvoltatorul setului de instrumente AADInternals și Ioan Constantin – expert în securitate cibernetică la Orange România, ce deține cunoștințe aprofundate despre toate tehnologiile de securitate IT și sistemele de management, având numeroase certificări profesionale, se alătură anul acesta conferinței în calitate de speakeri și vor discuta tendințele și provocările actuale din sfera securității tehnologice. Mai mult, Bianca Lewis – hacker în vârstă de 15 ani și fondatoarea Girls Who Hack și Secure Open Vote va prezenta cea mai recentă cercetare. Printre temele pe care participanții le pot asculta anul acesta se numără războiul psihologic prin intermediul social media – una dintre cele mai puternice arme de pe câmpul de luptă politic actual. Se va discuta de asemenea și despre îmbunătățirea securității cibernetice prin intermediul inteligenței artificiale, măsurile de securitate ofensivă și defensivă, amenințările de urmărire a dispozitivelor în rețelele 5G, securitatea infrastructurilor critice și securitatea personală într-o perioadă post-pandemie. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.

„De asemenea, ne dorim ca prin ediția DefCamp de anul acesta să creștem gradul de conștientizare privind importanța formării unei noi generații de hackeri etici, capabili să combată amenințările informatice, care devin din ce în ce mai complexe. Până acum, DefCamp a contribuit semnificativ la consolidarea comunității și ecosistemului infosec și ne dorim ca și ediția de anul acesta să fie un succes”, a adăugat Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.

Evenimentul DefCamp 2022 este organizat de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), powered by Orange Business Services. Conferința se bucură de sprijinul Secureworks în calitate de partener Platinum, Keysight Technologies România, Bit Sentinel, Pentest-Tools.com, Booking Holdings și CrowdStrike în calitate de parteneri Gold, Infoblox, Siemens, ExpressVPN, KPMG, Huawei, Thea Pharma și Happening în calitate de parteneri Silver, precum și CyberEDU in calitate de partener Hacking Village.

„În calitate de Platinum Partner, sprijinim comunitatea de cyber professionals din România, implicându-ne activ în dezvoltarea de competențe și profesioniști în domeniul apărării cibernetice. Secureworks are în România o comunitate de peste 600 de angajați cu expertiză în arii și tehnologii de securitate variate. Având ca una dintre principalele valori dezvoltarea continuă a experților noștri, parteneriatul cu DefCamp ne ajută să împărtășim reciproc experiențe cu profesioniști din comunitatea regională și nu numai”, a declarat Mihai Oprea, Senior Manager Secureworks.

 

Despre DefCamp

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă la București aproape 9.500 de participanţi din peste 55 de ţări şi 150 de oraşe, pasionați de hacking, vulnerabilităţi cibernetice și interesați să-și dezvolte abilitățile tehnice. DefCamp oferă totodată și mediul propice pentru consolidarea ecosistemului de securitate cibernetică, prin facilitarea colaborării și schimbului de informații între experții din domeniu. Audiența conferinței cuprinde: participanți din zona de cercetare și dezvoltare proiecte (45%), specialiști în securitate cibernetică (30%), reprezentanți din zona de top management și factori de decizie în companii (18%) și studenți (7%).

CategoriiFără categorie