Zile libere 2022, în Germania! Când este următoarea minivacață?

În Germania, se apropie cu pași repezi o minivanață. Pe data de 31 octombrie și 1 noimebrie sunt celebrate Ziua Reformei și Ziua Tuturor Sfinților. Aceste două zile sunt sărbători legale și zile nelucrătoare.

Este important de menționat că zilele libere în Germania variază de la un land la altul. Astfel sunt sărbători legale celebrate la nivel național și altele doar în anumite landuri din țară. În toată Germania, sunt doar 8 sărbători comune:

  • Ziua de Anul Nou
  • Vinerea Mare de Paște și Paștele Catolic
  • Ziua Muncii (1 mai)
  • Înălțarea Domnului
  • Lunea Penticostală (6 iunie)
  • Ziua Națională a Germaniei (3 octombrie)
  • Crăciun ( 25 și 26 decembrie)

Locuitorii din Berlin, Hamburg și Saxonia Inferioară au cele mai puține zile libere.

Zile libere 2022, în Germania: Ziua Reformei (31 octombrie) și Ziua Tuturor Sfinților (1 noiembrie)

Așa cum am menționat mai sus, zilele libere în Germania, variază în funcție de land. Mai jos, găsiți, în ce landuri se țin aceste zile libere.

Ziua Reformei (Reformationstag) 31 octombrie

  • Brandenburg, Bremen, Hamburg, Mecklenburg, Vorpommern, Saxonia Inferioară, Saxonia, Saxonia Anhalt, Schleswig Holstein

Ziua Tuturor Sfinților (Allerheiligen) 1 noiembrie

  • Baden-Württemberg, Bavaria, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saara

Zilele libere și munca în Germania

Munca este interzisă atunci când sunt sărbători legale în Germania. Excepție fac, ca și în România, profesiile specifice (medicii, pompieri, serviciile de urgență, etc). Toate zilele nelucrătoare sunt stipulate în Legea sărbătorilor de stat . Doar Ziua Germaniei (3 octombrie) este dată de legea federală.

Dacă o sărbătoare legală în Germania cade într-o zi lucrătoare, angajatul primește 100% din salariul pentru ziua respectivă. Totuși, dacă ziua liberă legală cade într-un weekend, angajatorul nu este obligat să ofere această zi liberă legală într-o altă zi din cursul săptămânii.

În noaptea de Revelion (31 decembrie) și de ajunul Crăciunului (24 decembrie), nu există nicio interdicție de a munci, deși teoretic, un angajat își poate lua concediu suplimentar pentru aceste 2 zile.

Dacă sunteți interesați să găsiți un loc de muncă în Germania, vă recomandăm să verificați cele mai recente oferte de muncă adăugate pe portalul de locuri de muncă europa.jobs.

Alte zile libere în Germania, până la sfârșitul anului!

În data de 16 noiembrie 2022, este o altă sărbătoare – Ziua Pocăinței și a Rugăciunii.  Este o sărbătoare protestantă care se sărbătorește cu 11 zile înainte de prima duminică a Adventului. De menționat că această sărbătoare este legală doar în Saxonia și în anumite părți ale Bavariei. Interesant este faptul că până în 1994 această sărbătoare a fost valabilă în toată Germania, iar schimbarea a avut loc în 1995.

Sărbătorile de Crăciun – Weihnachtsfeiertag, sunt următoarele zile libere, care de data aceasta sunt valabile în toată Germania.

CategoriiFără categorie