Destinații Turistice de Vizitat în Rhodos

Rhodos, cea mai mare dintre insulele Dodecaneze din sud-estul Mării Egee, oferă plaje superbe, străzi încărcate de istorie, o bucătărie mediteraneană excelentă și viața de noapte perfectă pentru turiștii care sosesc aici pentru petreceri și distracție.

Vechea acropole Lindos, castelul medieval și numeroase situri, cum ar fi ruinele pe trei niveluri de la Kamiros, Mănăstirea Filerimos și castelele Kastello și Monolitho, fac parte din pitorescul acestei insule aflată în topul preferințelor turiștilor pentru vacanța de vară.

În orașul Rhodos, Colosul din Rhodos – una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice – a dispărut de mult, dar orașul vechi rămâne o zona superbă inclusă în patrimoniul UNESCO.

Temperaturile blânde de-a lungul întregului an, transformă Rhodos în destinația perfectă pentru o evadare la plajă sau pentru o vacanță activă cu multe sporturi nautice în program.

Relaxare deplină pe plajă Agios Pavlos și golful Saint Paul

Grecia este destinația aleasă de cei mai mulți turiști tocmai pentru plajele sale spectaculoase și apa care aici are o culoare incredibil de frumoasă. Rhodos este o insulă bogată perfectă pentru vacanțe în ceea ce privește plajele și cu siguranță va fi greu să te decizi asupra unui singur loc în care să mergi în fiecare zi.

Una dintre cele mai frumoase plaje din Rhodos este considerată Agios Pavlos, un loc care te încarcă de energie bună și unde te poți relaxa, pentru că zona este destul de liniștită și nu foarte frecventată de turiști.  În perioada de vârf a sezonului estival, plaja este ceva mai aglomerată, dar chiar și așa te poți bucura de o atmosfera calmă și liniștită spre deosebire de alte locuri. Agios Pavlos nu este o plajă foarte mare, însă este prietenoasă și primitoare.

Fă o excursie pe Insula Symi

Symi nu face parte din insula Rhodos, însă se poate ajunge foarte ușor pe această insulă care merită explorată în timpul vacanței în Grecia.

Dacă ajungi pe insula Symi explorează plajele Chora și Pedi și nu rata obiective importante cum sunt Mănăstirea Panormitis și orașul vechi Symi.

Vizitează Orașul Vechi

Declarat Oraș al Patrimoniului Mondial de către UNESCO în 1988, Orașul Vechi din Rhodos este cel mai mare oraș medieval din întreaga Europă și nu ai cum să ajungi pe insulă fără să nu îți petreci câteva ore bune într-un loc atât de special.  În urmă cu mai mult de 2000 de ani, Rhodos a fost locul în care se afla una dintre cele șapte minuni ale lumii antice – Colosul din Rhodos, care reprezenta o statuie de dimensiuni impresionante a zeului Helios.

Vizitează Palatul Marelui Maestru

Dacă Orașul Vechi este coroana Rhodosului, Palatul Marelui Maestru este bijuteria coroanei și în egală măsură este impresionant.

Lasă-te pierdut prin Valea Fluturilor

Mai cunoscut sub numele de Petaloudes, acest loc găzduiește specii incredibile de fluturi. Dacă ai ocazia să ajungi în Rhodos în lunile iunie, iulie sau august, cu siguranță spectacolul fluturilor multicolori te va fermeca. Întreaga Vale a Fluturilor este un paradis cu vegetație luxuriantă și cascade fabuloase, iar dacă îți dorești o plimbare de relaxare prin Rhodos aceasta poate fi una dintre cele mai plăcute alegeri.