Dragostea pe internet este reală sau virtuală

Un număr tot mai mare de români manifestă interes pentru întâlnirile online. Platformele matrimoniale şi dating online, ca şi romeo24.live, au tot mai mulţi adepţi.

Utilizatorii se înregistrează, întocmesc profiluri riguroase, realizează teste de compatibilitate, comunică, vorbesc şi în final se întâlnesc. Totuşi întrebarea care stă pe limbile tuturor  este dacă sentimentul de dragoste dezvoltate în astfel de relaţii este real sau virtual. Este iubirea pentru persoana din spatele ecranului adevărata sau o iluzie? Aceasta este adevărata provocare lansată, care va fi dezbătută în continuare.

Ce este iubirea?

Pasiune, respect, loialitate, sinceritate, compatibilitate, toate caracteristicile menţionate sunt cărămizi care dau consistență cuvântului dragoste. Pentru unii, dragostea durează o viaţă! Iubirea din cuplu începută în tinereţe este asemeni scenariilor de filme şi romanelor de dragoste. Pentru alţii ce par a fii cuplul ideal, dragostea se poate dispersa, şi dintr-o relaţie solidă poate rămâne doar o amiciție plăcută sau dimpotrivă rivalitate dusă la extreme.

 

Este clar iubirea este complexă şi necesită timp, înţelegere, compasiune din partea tuturor părţilor implicate.

Dragoste de la prima întâlnire online…

Multe cupluri solide s-au închegat prin intermediul platformei romeo24.live şi a întâlnirilor online. În prezent sunt multe familii fericite care şi-au cunoscut sufletele perechie prin această modalitate mai puţin convenţională. În cazul acestor norocoși sentimentul de dragoste a fost şi continuă să fie real, intens, de durată. La fel de multe persoane au reuşit să fie dezamăgite în urma relaţiilor ce au început cu o primă întâlnire online.

 

Dacă în prima situație lucrurile nu fac decât să bucure şi să confirme eficiența platformelor matrimoniale, altfel stau lucrurile când vorbim de dezamăgire şi iluzii spulberate. Totuşi aceste dezamăgiri au de cele mai multe ori cauze personale. O parte dintre participanți  intra pe site-uri de dating cu porniri greşite şi au așteptări nerealiste. În acest caz dezamăgirea nu este nefondată, este de fapt, o consecinţă naturală la iluzii fantasmagorice. Ce este drept persoanele care suferă în această situaţie, sunt dezamăgite frecvent şi în viaţa reală. În cazul acestora este important să descopere ca problema dragostei, sau lipsa acesteia se datorează unor deficiențe de principii și de valori. S-ar putea ca ideile pe care au să nu fie cele mai sănătoase.

 

Alte categorii de persoane care se pot  simţi înşelate, ce este drept o parte din vina o poartă chiar ele, sunt cele vulnerabile din punct de vedere emoţional şi cele credule. Da persoanele care au părăsit o relaţie într-un mod neplăcut pot manifesta de un grad de neîncredere ridicat, şi pot pica în capcanele profitorilor. Persoanele slabe pot fi manipulate şi şantajate emoţional, ba chiar pot cădea victime ale unor oameni  rău intenţionaţi care fac carieră din astfel de înşelătorii.  În loc de dragostea atât de căutată pot fi dezamăgite.

 

Când vine vorba de persoane naive, care au încredere în oricine şi orice lucrurile pot fi dezastruoase. Acestea nu trebuie să participe la nici o întâlnire online pentru a fi dezamăgite! Vor pica pradă emoţiilor şi lacrimilor, oricum, şi în viaţa reală!

 

Dragostea este o fantezie efemeră sau un sentiment solid care produce fericire. Este greu de măsurat, de aceea este dificil de afirmat că dragostea reală este mai puternică decât cea virtuală, cum este greu de catalogat ca dragostea descoperită online este un sentiment virtual!