Esențiale pentru vacanță: ce să incluzi în bagajul pentru concediu, ca să te bucuri de zilele libere din plin

Deplasările devin tot mai la îndemână, odată cu includerea mai multor țări din Uniunea Europeană pe lista verde privind vizitele românilor și odată cu reducerea restricțiilor de circulație. Dacă ți-ai planificat deja concediul și ești pe punctul de a-ți pregăti bagajul pentru o excursie pe malul mării sau la munte, iată care sunt lucrurile esențiale care nu trebuie să-ți lipsească, pentru a te putea bucura din plin de zilele libere:

Accesoriile pentru soare

Indiferent dacă mergi la munte, la mare sau într-o destinație urbană, ai nevoie să te protejezi de radiațiile nocive ale soarelui. O pereche de ochelari de soare dama sau ochelari de soare barbati, după caz, poate deveni cel mai de preț accesoriu, mai ales dacă ești fotosensibil. Nu uita nici de pălărie sau șapcă, mai ales dacă te plimbi în intervalul 12:00 – 16:00 sau înlocuiește-le cu o eșarfă sau un batic, pentru a-ți proteja capul.

Produsele de îngrijire personală

Dacă ești cazat la hotel sau într-o pensiune, cu siguranță vei avea la dispoziție gel de duș, șampon și, opțional, pastă și periuță de dinți, balsam de păr și loțiune de corp. Însă, acestea nu sunt suficiente pentru o rutină completă de îngrijire, oricât de minimalist ai fi. Ai nevoie de o cremă de față cu protecție solară și de una de corp cu filtru SPF, de apă micelară și demachiant, eventual, de o cremă pentru după plajă, dacă îți petreci vacanța pe litoral și lista poate continua. Nu uita să pui în bagaj și un spray cu apă termală, pentru a te răcori în zilele toride.

Obiectele necesare pentru planul de rezervă

Vremea este încă instabilă, așa că nu te poți baza doar pe hainele subțiri, din materiale fluide, oricât de optimist ai fi. De aceea, e important să ai la tine și un schimb de haine groase, versatile, pe care să le poți purta în zilele mai puțin prietenoase. O umbrelă sau o pelerină de ploaie își pot găsi, de asemenea, rostul într-o astfel de zi, iar o pereche de încălțări ușoare, impermeabile, ți-ar putea salva, de asemenea, ziua, în cazul în care se strică vremea.

Tehnologie și timp liber

Bineînțeles că de telefon nu te poți lipsi, așadar nu uita nici de încărcătorul pentru smartphone. Ia la tine un aparat foto performant, dacă ești pasionat de fotografie și vrei să surprinzi fiecare moment la rezoluție maximă. Pentru după-amiezile prea călduroase și pentru serile ploioase, e important să ai la tine câteva variante pentru a te delecta: o carte bună în format fizic sau pe un e-reader, o tabletă sau un laptop pe care să poți urmări serialul preferat, un joc de mini scrabble sau rummy, în cazul în care nu călătorești singur. Probabilitatea să existe și astfel de momente este mare, conform prognozelor meteorologice, așa că ar fi bine să te prindă pregătit.

Indiferent dacă pleci în vacanță în țară sau în afara acesteia, dacă preferi litoralul sau zonele montane, dacă ești mai urban sau vrei să te destinzi în zonele rurale liniștite, e important să ai în bagaj toate lucrurile esențiale pentru a te simți bine și a nu suferi niciun disconfort.