Ești nemulțumit de traiul la bloc? Iată ce poți să faci!

Dacă în ultima perioadă te-ai simțit mai stresat și lipsit de energie, acestea pot fi semne că ceva nu funcționează perfect în viața ta, așa că e timpul pentru o schimbare. Cea mai bună alternativă este să renunți la traiul într-un apartament de bloc și să optezi pentru o casă nouă ce va aduce diferite beneficii în viața ta.

 

Avantajele unei case față de apartamentul de bloc

 

  • Ai mai multă liniște

 

Dacă, și tu, n-ai putut să te odihnești fiindcă vecinul a dat muzica prea tare, sau n-ai putut să vorbești normal la telefon din cauza unei bormașini apărute de nicăieri, înseamnă că știi deja că la bloc nu prea ai parte de prea multă liniște. Iar dacă ai un job unde lucrezi pe tura de noapte, atunci somnul necesar din timpul zilei va fi întrerupt încontinuu. La casă, nu mai ai vecini în spatele unor pereți subțiri, așa că poți să-ți organizezi timpul așa cum dorești, fără să mai înveți obiceiurile vecinilor mai speciali. Să nu mai vorbim de faptul că la casă poți să te bucuri și de o oază de verdeață când te delectezi seara cu un pahar de vin pe terasă!

 

 

  • Ai mai multă flexibilitate în privința spațiului

 

 

Când locuiești la casă, devine mult mai ușor să-ți organizezi spațiul așa cum îți dorești. Avantajul este că o casă nu e potrivită numai pentru o familie numeroasă, poți să ai și tu o casă de dimensiune mică, iar dacă vrei o casă construită de curând, atunci vei beneficia de sisteme moderne, care sunt greu de încorporat într-un apartament de bloc. De exemplu, cei de la hauze.ro oferă ajutor privind proiectele pentru case mici moderne, astfel, poți să ajustezi casa exact după gustul tău. Astfel, vei obține o casă primitoare, în care te vei întoarce cu drag de fiecare dată.

 

 

 

  • Iei mai ușor decizii de unul singur

 

 

Ai o flexibilitate mult mai mare atunci când locuiești într-o casă. Iei decizii când și ce instalezi fără prea multe bătăi de cap. La bloc ești de multe ori forțat să faci modificări fiindcă așa fac și ceilalți vecini. Riști chiar să iei amendă dacă nu te conformezi. Iar dacă ai inițiativă și vrei să schimbi anumite lucruri, atunci ai nevoie de aprobarea vecinilor și nu poți să faci reparații în timpul programului de odihnă al blocului, chiar dacă îți dă peste cap programul tău. Iar dacă vecinii insistă să se încăpățâneze pe anumite lucruri, atunci nu vei avea deloc un trai liniștit, iar nivelul de stres va crește de fiecare dată. La casă iei deciziile cele mai potrivite pentru tine, iar discuțiile interminabile vor lua sfârșit, pentru că devii singurul responsabil pentru ceea ce se întâmplă între pereții tăi.

 

Astfel, dacă simți că neajunsurile unui trai la bloc îți afectează prea mult dispoziția și sănătatea, atunci e bine să faci un pas înapoi și să reconsideri modul în care dorești să locuiești. O casă construită pe măsura ta o să te transforme, chiar, în cea mai bună versiune a ta!

 

Sursă foto: Shutterstock.com