Ești vegetarian? 3 preparate pe care le poți comanda online

Preocuparea pentru o viață sănătoasă include și atenția acordată dietei. Pentru multe persoane, o alimentație sănătoasă are la bază lipsa produselor din carne. Legumele și fructele sunt bogate în fibre vegetale, vitamine și minerale, dar și în antioxidanți cu rol în prevenirea bolilor degenerative. Produsele lactate și peștele asigură necesarul de grăsime și proteine animale, astfel că aduc echilibru în alimentație. Mult timp, vegetarienii din România nu s-au bucurat de o paleta mare de opțiuni, însă, în prezent, ei au la dispoziție o mulțime de feluri de mâncare pe gustul lor. Descoperă, în continuare, 3 preparate vegetariene pe care le poți comanda online. 

Burger vegan

Carnivorii sunt mereu dispuși să mănânce un burger, dar și varianta vegană este la fel de gustoasă. Chifteaua este centrul de interes gustativ al oricărui burger, iar cea făcută din vegetale nu este o excepție. Pentru prepararea ei se folosesc ingrediente alese cu grijă, ca făina de năut, făina de grâu fără gluten, ciuperci, brocoli, ceapă, morcovi, pătrunjel, soia, mazăre și altele. Alături de aceasta se așază felii de roșii, salată și alte legume crude. Secretul unui burger reușit este consistența chiftelei. Aceasta trebuie să fie pufoasă, dar să fie crocantă la exterior. De asemenea, un burger vegetal bun are un gust uniform și fin. Chiflele trebuie să fie elastice și să nu se sfărâme după mușcătură.

Falafel

Acest preparat cu origini egiptene este un campion în materie de gust. Foarte popular în țările Orientului Mijlociu, falafelul a cucerit, treptat, globul și se bucură astăzi de apreciere în toată lumea. Falafel este, de fapt, o chiftea din năut condimentat. Se servește, de obicei, alături de lipie, hummus, tahini─un sos care se obține din susan, și tabbouleh─o salată din bulgur fin, roșii, ceapă, pătrunjel, suc de lămâie și ulei de măsline. Pentru comenzile online, falafel se găsește atât în varianta sandwich, cu toate ingredientele învelite în lipie, cât și ca porție obișnuită.

Shaorma vegană

Shaorma este, în prezent, cel mai popular produs de fast food din România, însă, nu este o mâncare ușoară sau sănătoasă. Din fericire, există și varianta pentru vegani și vegetarieni, care conține, exclusiv, ingrediente vegetale. În lipia delicioasă se pun: fasole roșie, seitan (un substitut al cărnii făcut din gluten), sos de soia, ulei de susan, ardei gras, roșii, sos tahini, varză, usturoi, cartofi prăjiți, morcov, salată iceberg, lămâie și alte ingrediente din legume sau alt tip de plante. Bineînțeles, nu lipsesc ketchupul și sosul de muștar. Shaorma vegană este un produs sănătos, plin de nutrienți, dar și consistent.

Accesul la preparate vegetariene nu a fost niciodată mai facil. Fă o comandă de mâncare vegetariană și ți se va livra în toate sectoarele din București. Îți vei păstra, astfel, stilul de viață sănătos și silueta.