Ford Trucks a prezentat primul său concept de camion F-Vision la IAA Commercial Vehicles 2018

Ford Trucks a dezvăluit camionul concept F-Vision, primul prototip cu conducere autonomă de nivel 4, la IAA Commercial Vehicles 2018 din Hannover, Germania. Oferind indicii despre vehiculele pe care Ford Trucks le va prezenta în viitor, F-Vision este proiectat ca un companion de drum care apreciază atât încărcătura pe care o transportă, cât și prioritățile oamenilor din și în jurul vehiculului, comunicând constant cu utilizatorul și mediul.

Design etic, rațional, uman și receptiv

Camionul F-Vision Future Nivelul 4  respectă planul rutier pentru conducere autonomă a vehiculelor utilitare grele, elaborat de Consiliul consultativ european pentru cercetare în domeniul transporturilor rutiere (ERTRAC) și oferă legături cu tehnologiile viitorului. Cerințele tehnice, precum și așteptările emoționale sunt luate în considerare în designul vehiculului care evidențiază estetica modernă, iar filosofia conceptului de camion este definită ca fiind etică, rațională, umană și receptivă.

Cu funcția de conducere autonomă de Nivel 4, camionul se va putea conduce autonom pe autostrăzi, urmărind să se sincronizeze cu utilizatorul în toate modurile de deplasare. Prin urmare, camionul a fost proiectat cu forme organice. În scopul reducerii emisiilor de carbon la zero, camionul complet electric este alimentat de baterii și reprezintă viziunea viitoare a Ford Trucks cu angajament maxim mediu înconjurător-om-mașină. Camionul F-Vision Future, conceput integral de inginerii turci, a devenit cel mai popular „vehicul concept” expus la IAA Commercial Vehicles 2018 din Hanovra.

Design inspirat de personaje de benzi desenate

În lumea de astăzi, în care individualizarea, auto-exprimarea și conectarea cu mediul au devenit cerințe cheie, panoul frontal interactiv al F-Vision oferă utilizatorului spațiu în acest scop. Designul părții frontale a camionului poate fi modificat. Autovehiculul este conectat automat cu remorca și are o singură ușă aflată în partea curbată.

F-Vision este un camion care fuzionează tehnologia cu caracteristici etice și umane, atrăgând atenția asupra modului în care utilizează tehnologia pentru a completa omul, spre deosebire de opinia conform căreia, în cazul transporturilor grele, oamenii vor fi lăsați în afara jocului și majoritatea locurilor de muncă vor fi realizate de inteligența artificială.

Află mai multe pe www.ford-trucks.ro