Ghid util pentru a călători cu bani puțini în 2020

Tot mai mulți oameni sunt dornici să exploreze lumea și să se aventureze în excursii către destinații îndepărtate, însă motivul pentru care nu o fac e, de multe ori, legat de situația financiară. Călătoriile te îmbogățesc spiritual și cultural, dar pot avea și un impact negativ asupra bugetului dacă nu le organizezi cu atenție. Deși pentru mulți vacanțele par un lux, cu chibzuință și moderație poți găsi mereu alternative potrivite. Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei ca anul acesta să călătorești low budget:

Evită perioadele de sezon turistic

În extrasezon tarifele pentru transport, cazare sau mâncare sunt mai mici decât în perioadele de vârf. De exemplu, dacă vrei să te bucuri de o vacanță de vară, ia în considerare lunile iunie sau septembrie, ca să eviți iulie și august când prețurile sunt foarte mari.

Fă rezervări din timp

Dacă ai posibilitatea să-ți planifici concediul din vreme, atunci caută rezervări pentru vacanță chiar dacă mai sunt câteva luni până vei pleca în călătorie. Vezi un curs euro pe cursvalutar.ro și alege cea mai bună cotație ca să schimbi bani, pune la punct toate detaliile legate de bagaje, cazare, modalități de transport sau atracții turistice. În acest fel, vei economisi bani și nu vei fi stresat pe ultima sută de metri. Dacă nu ești adeptul planificărilor timpurii, ofertele last minute care îți pot aduce aceleași satisfacții financiare.

Călătorește fără prea multe bagaje

Unul dintre secretele excursiilor ieftine este să nu te încarci cu foarte multe bagaje. Pe lângă confortul pe care ți-l va oferi un simplu rucsac, din punct de vedere financiar costurile vor fi mai mici chiar și cu câteva zeci de euro dacă zbori cu avionul.

Bucură-te de accesul gratuit la obiectivele turistice

Înainte de a ajunge la destinație documentează-te în legătură cu atracțiile turistice sau evenimentele la care intrarea este gratuită. Multe muzee au o zi pe săptămână când nu solicită bani pentru vizite, așa că profită din plin de astfel de oferte. Iar dacă vrei să vizitezi și alte atracții, încearcă să faci rezervări online din timp ca să plătești intrările la un preț mai bun decât la fața locului.

Cumpără mâncare de la supermarket

Evită restaurantele atunci când mergi într-o călătorie cu buget redus! În foarte multe țări poți servi preparate delicioase în supermarketuri ori în piețele locale. Dacă ai această posibilitate la cazare, încearcă să-ți gătești chiar tu și poți salva sume importante de bani.

Profită de reducerile pentru grupuri

În cazul în care ai șansa să pleci în vacanță alături de prieteni sau membri ai familiei, gândește toate cheltuielile la nivel de grup. Pentru transport, cazare și atracții turistice sunt disponibile promoții de grup, așa că nu refuza propunerile apropiaților de a călători împreună.

 

Dă prioritate experiențelor și nu uita că un călător informat este un călător câștigat. Ia în considerare ideile prezentate și caută itinerarii cât mai ieftine, dar care îți vor face vacanța foarte frumoasă.