Sfaturi pentru părinți: Cum să alegi cadoul perfect pentru cei mici?

Copilăria este reprezentată de jocuri, surprize și momente dulci. Multitudinea de cadouri primite în copilărie cam asta cuprinde, pentru că pe fiecare în parte, copilul le adoră. Atunci când vrei să-ți surprinzi copilul, analizează bine situația! S-ar putea să-i oferi un cadou de referință, dar poți s-o dai și în bară. Cum să alegi cadoul perfect pentru cei mici?

Cadoul se alege în funcție de vârsta copilului

Este foarte important să alegi obiecte potrivite fiecărei vârste. Un părinte știe stilul de joc, cât și comportamentul social al copilului. Îi cunoaște tabieturile și nu îi va lua obiecte cu piese mici dacă el este în plină erupție dentară și bagă în gură toate lucrurile. 

Analizând modul de folosință, eviți, astfel, potențialele accidente și vei observa punctual evoluția lui. Vei ocoli produsele cu muchii tăioase sau piese ușor detașabile, pentru a nu exista riscul de sufocare prin înghițire.

Cadoul se alege în funcție de nevoi

Este de notorietate faptul că părinții alocă lunar un buget destul de mare jucăriilor sau lucrurilor necesare copiilor. Având în vedere că achiziții se fac constant, ar fi bine să existe o prioritizare a dorințelor. 

Prioritare ar trebui să fie obiectele vestimentare căci ritmul de creștere este unul alert și hainele devin neîncăpătoare și jucăriile cu rol esențial în dezvoltarea abilităților.  Sunt unele jocuri și jucării educative care pot fi folosite în diferite perioade de vârstă. Există, de exemplu, o serie de jucării, cum ar fi păpușile Gorjuss cu care fetițele se pot juca ani la rând. Pe site-ul jadflamande.ro sunt disponibile diverse modele de păpuși Gorjuss ideale pentru multe scenarii de joacă.

Produse calitative drept cadou

Atunci când cumperi haine sau jucării pentru copilul tău, calitatea trebuie să primeze. Poți găsi produse, cu finisaje de excepție care nu pun nici măcar o secundă în pericol viața copiilor. Calitatea se diferențiază atunci când obiectul oferit drept cadou este folosit în exces. Cele atent și minuțios realizate trec proba testului sub presiune cât și cea a timpului.

Materiale preferate pentru haine pot fi: bumbac, mătase, lână, iar pentru jucării: lemnul, plasticul și cartonul.

Personajele preferate – idei bune pentru cadou

Fiecare copil, încă de la vârste fragede, devine fanul unui personaj.  Fie că acesta este un erou din desene, vreo prințesă, sau chiar vreun animal, în timp dezvoltă pentru acesta o adevărată pasiune. Personajul devine laitmotivul perioadei prin care trece și acesta se va regăsi cu siguranță pe haine, jucăriile sau cărțile dorite. 

Alege să fii atent la tot îl face fericit pe copilul tău și încearcă, pe cât se poate, ca prin cadourile pe care i le oferi să-i păstrezi viu spiritul ludic și să-i dezvolți imaginația. Învață-l să se bucure de micile bucurii ale vieții pentru că doar așa poate trăi frumos!