Grădinile frumoase și tainele lor

Primăvara este anotimpul perfect pentru grădinărit. Sau pentru a încerca să trezești grădina ta de vis la viață, mai corect spus. Cei mai mulți oameni scot acum florile din ghiveci (sau cumpără flori) și le plantează, gândindu-se cum să creeze un aspect vizual plăcut în grădină. Dar grădinile frumoase au mai multe taine, nu doar cea a florilor colorate cu iz plăcut. Uite câteva dintre ele.

4 secrete ale unei grădini de poveste

A avea o astfel de grădină presupune destul de multă muncă. Dar și inspirație. Iar pentru aceasta din urmă poți folosi informațiile din acest articol.

  •         Curățare. În primul rând, după o iarnă lungă și friguroasă este important să îi dai un timp de respiro grădinii. Acest lucru înseamnă că este nevoie să cureți uscăciunile sau orice alte resturi care ar mai fi putut rămâne în urma iernii. De îndată ce ai făcut curat, vei vedea că grădina va căpăta deja un alt aspect.
  •         Stil. Gândește-te la un stil pentru grădina ta. Nu este obligatoriu să faci acest lucru, însă dacă ții cont de specificațiile unui anumit stil, totul va fi mult mai în armonie. De exemplu poți alege stilul mediteranean: ghivece de flori supradimensionate, alei din pietriș sau plăci de mozaic, lavandă, rozmarin, pergole de lemn și, desigur, măslini. Sau te poți inspira din orice alt stil îți place.
  •         Delimitare. O grădină frumoasă și aranjată înseamnă o delimitare corectă. Te poți gândi la felul în care vrei să utilizezi spațiul din grădina ta. Vrei să ai o zonă cu flori și arbuști, o zonă pentru relaxare cu canapele și fotolii, o zonă de grătar? Imaginează-ți pentru un moment tot ceea ce ai vrea să faci în acea grădină și delimitează spațiul astfel încât să cuprinzi tot ceea ce îți dorești. Dacă ai o grădină mică, alege culori deschise pentru orice vei face pentru a da impresia de mult spațiu.  
  •         Lumini. Luminile joacă un rol foarte important pentru orice design, iar pe site-ul led-zone.ro vei găsi o mulțime de variante de lumini. Când vine vorba despre o grădină, acestea sunt esențiale pe timp de noapte, în primul rând pentru plantele care au nevoie de lumină în permanență. Iar în al doilea rând – atunci când pui niște lumini exterioare în grădină, o transformi într-un nou spațiu: de distracție pe timp de noapte, de grătar târziu alături de prieteni sau pur și simplu un spațiu în care să stai cu partenerul de viață și vă bucurați de natură și de mirosul florilor de lângă voi.Toate acestea formează o imagine a unei vieți frumoase.

În concluzie, a cunoaște tainele unei grădini frumoase te va face să fii mai atent și mai grijuliu când vine vorba despre amenajarea grădinii tale. Cu siguranță îți dorești să ai un spațiu care să te încarce cu energie, cu bună dispoziție și care să reducă orice emoție negativă pe care o acumulezi peste zi. A avea doar flori frumoase nu este suficient. Dar a face delimitările potrivite și a profita de tot spațiul de care dispui pentru a face din grădina ta un loc de maximă relaxare te va ajuta emoțional zi de zi. Care este secretul tău pentru o grădină frumoasă?

Sursa foto: freepik.com