Idee de afaceri cu laptopuri si telefoane – Amanet electronice

Angajat sau Antreprenor? Adevarul este ca dupa 5-10 ani de munca intr-o corporatie sau la stat te cam saturi de proceduri, regului, ierarhie, program , etc si parca ai nevoie de putina libertate. Nu contează ce pregatire, experienta si nici ce meserie ai in prezent. Indiferent cât de satisfăcătoare ar fi aceasta, atât din punct de vedere profesional, cât si material precum si din punct de vedere al timpului liber ori a consumului nervos cine are gena de antreprenor in el în căutarea continuă a acelei idei de afaceri, care să îl ajute să devină independent financiar. 

Alegerea unei cai antreprenoriale si implicarea in punerea in practica unei idei de afaceri neverificate(desi in teorie o afacere poate parea foarte buna, dar o data pusa in practica apar cu siguranta noi provocari si probleme la care nu te-ai gandit) este, cu sigurantă, mult mai riscantă si stresanta decât detinerea unui loc de muncă cu program standard, de la 9 la 5. 

Si acestea fiind zise daca ai ceva cunostinte in domeniul it- nu te speria nu e nevoie sa fii programator sau sa ai 10 ani experienta intr-o multinationala- mai exact te pricepi sa dezmembrezi si reansamblezi in stare de functionare un laptop sh ieftin /calculator/ monitor/televizor sau telefon mobil, intelegi principiile lui de functionare, cunosti componentele de baza si interdependenta lor si eventual stii sa-l diagnostichezi simplu poti incepe sa cumperi la pret mic cu defecte minore si apoi le revinzi dupa o cosmetizare amanuntita si inlocuire a componentelor defecte.

De asemenea in cazul unui laptop sh ieftin si a calculatoarelor tip pc-personal computer, este necesara si o desfacere a acestora pentru o curatare de praf in zona ventilatoarelor prelungind durata de viata  a echipamentului si un randament mai ridicat in alicatii consumatoared e resurse grafice.

Laptop-urile second hand, calculatoarele, monitoarele si piesele rezultate din achizitionarea unor loturi si repararea unora dintre ele se pot vinde pe site-urile de profil gen olx.ro, publi24.ro, etc care ofera si servicii de curierat cu livrare la usa in 24h(eventual si serviciul de deschidere colet la destinatie) .

E important sa intelegem sezonalitatea cererii de laptop-uri, calculatoare, televizoare care este determinata de anotimp, sarbatori legale, obiceiuri zonale, categorie sociala, etc, degeaba incercam sa vindem ochelari de soare si costum de inot iarna si cauciucuri de iarna vara fiindca rezultatul va fi unul foarte slab determinat doar de o publicitate agresiva si un pret foarte mic apropiat sau chiar mai pic de cel de achizitie. In acest domeniu vanzari bune sunt din octombrie cand vin studentii si incepe activitatea pana in martie cand da caldura si interesul se muta in activitati in afara casei, excursii, biciclete, mare, munte etc.

Acesta e modul in care functioneaza si un Amanet de electronice unde cu putine cunostine tehnice dar cu ceva bani de investit(poti incepe si cu 1000e dar indicat sa fie minim 5000 pentru un stoc bunicel) nu faci decat sa cumpari marfa(televizoare, telefoane, laptopuri sh) in extrasezon la preturi bune si sa o vinzi in sezon cu un pret dublu cu o minima garantie.

In caz ca nu va descurcati cu testarea si diagnosticarea echipamentelor puteti apela la un service laptop specializat pe calculatoare si laptopuri, Goldnet Service SRL, situat in sector 6, Bucuresti, Aleea istru nr.5, Bl P4,sc.4,parter, ap.31 .