Ce inseamna, cat costa si cat timp dureaza repatrierea unei persoane decedate?

Fenomenul imigrational in Romania este foarte pregnant. Din ce in ce mai multi romani pleaca in strainatate pentru a-si gasi un loc de munca mai bun, cu ajutorul caruia sa isi poata intretine familia, sau in speranta unui viitor mai bun pentru atunci cand vor strange suficient de multi bani sa se intoarca in tara si sa porneasca o afacere pe cont propriu.

De asemenea, se observa si o tendinta din ce in ce mai mare a romanilor de a-si petrece vacantele sau concediile in strainatate, atat in perioada de vara, cat si in perioada sarbatorilor de iarna.

Din pacate, sunt situatii in care romanii plecati in strainatate nu se mai intorc in viata. Sunt unele accidente de munca, afectiuni medicale, precum si alte situatii tragice care pot cauza decesul persoanelor plecate peste hotare. De parca nu ar fi suficient de grea aceasta veste pe care o primesc rudele ramase acasa, o alta veste dificil de primit este cea care implica serviciile funerare de repatriere.

Cum poate fi adusa in Romania, in cele mai bune conditii, o persoana decedata in alta tara?

Serviciile de repatriere decedati sunt asigurate numai de catre o companie de servicii funerare care se ocupa de asemenea situatii. Aceasta procedura reprezinta transferul unei persoane care a decedat in strainatate si care urmeaza sa fie ingropata in tara.

Dorinta de a aduce mai aproape trupul neinsufletit este, de cele mai multe ori, impiedicata sau intarziata de unele reglementari si de unele chestiuni legale.

Firma Ghica Funerare asigura servicii extinse, care acopera si aceasta ramura, de repatriere decedati. In ultimul timp, din ce in ce mai multe persoane solicita aceste servicii, iar reprezentantii companiei se ocupa de repatrieri din America, Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia sau Marea Britanie, precum si din Olanda si Spania, tarile cu cea mai mare comunitate de romani la nivel european.

Repatrierea decedatilor se face fie pe cale terestra, fie pe cale aeriana, in conditii igienico-sanitare si legale impecabile, respectand atat legislatia internationala in acest sens, cat si legea tarii din care se face repatrierea.

In ceea ce priveste durata repatrierii decedatilor, aceasta depinde in primul rand de legislatia tarii respective, de modalitatea de transport aleasa, uneori chiar si de conditiile meteo.

Reprezentantii companiei de servicii funerare Ghica isi asuma intreaga responsabilitate de a aduce trupul persoanei decedate in tara in conditii impecabile, cu toate documentele, autorizatiile si certificatele obtinute si completate. In momentul ajungerii in tara a trupului neinsufletit, rudele decedatului pot alege sa colaboreze cu aceasta companie si in ceea ce priveste inmormantarea.

Reprezentantii firmei de servicii funerare asigura nu numai toate produsele necesare indeplinirii cutumelor religioase, cat si serviciile necesare ingrijirii in mod corespunzator a decedatului.

In general, repatrierea dureaza pana la 15 zile lucratoare, din momentul eliberarii decedatului de catre autoritatile locale, pana la eliberarea scrisorii de autorizare.

Trupul neinsufletit va fi pastrat in conditii bune, astfel incat sa nu se degradeze pana cand ajunge in tara. Odata ce firma de servicii funerare preia controlul asupra situatiei, membrii familiei pot incepe procedurile de inmormantare.