Idei de afaceri part-time pentru studenti si nu numai

Vanzare de haine second-hand

E o buna modalitate, mai ales pentru femei, de a scapa de hainele in plus din garderoba personala si in acelasi timp, de a face un bani. Insa vanzarea propriilor haine nu este tocmai o afacere dar poate fi un punct de plecare pentru o afacere cu haine la mana a doua. Datorita crizei financiare tot mai multi romani revin la magazinele second-hand care sunt din nou pe val cu aceasta ocazie. Daca va ganditi la o astfel de afacere, acum este un moment prielnic.

Catering

Daca te pricepi la gatit si prietenii si cunoscutii te apreciaza pentru aptitudinile tale culinare, aceste aptitudini ar putea fi transformate intr-o afacere cat se poate de serioasa. La inceput iti poti alege clientii dintre vecini, da-le de inteles ca esti disponibil(a) pentru a pregati mesele unor petreceri, majorate, diverse aniversari. Apoi ai putea sa te extinzi infiintand o firma de catering in toata puterea cuvantului.

Munca la domiciliu

Sunt atatea idei de munca la domiciliu si subiectul a fost dezbatut de atatea ori incat nu voi intra in detalii acum. Gandeste-te la lucrurile la care te pricepi cel mai bine si apoi cauta persoanele care ar fi dispuse sa te plateasca pentru asta.

Afaceri online

Una dintre cele mai incitante si novatoare idei de afaceri part-time. Creaza unul sau mai multe site-uri de stiri sau de prezentare unde sa iti vinzi serviciile de publicitate sau produse si servicii diverse, ale tale sau ale altora.

Anticariat

Vinde sau revinde carti vechi la preturi mici. Multi studenti nu au banii necesari pentru a cumpara cartile unor edituri contemporane si isi indreapta atentia spre anticariate. Daca ai o biblioteca impersionanta acasa si vrei sa scapi de ea, anticariatul ar putea fi o idee de afaceri valabila.

Prajituri de casa

Seamana oarecum cu cateringul doar ca este axata pe o nisa foarte precisa. Daca ai o reteta „secreta” ai putea chiar sa lansezi o franciza, asa cum sunt deja cateva in Romania.

Plimbarea cainilor

Asa cum unii platesc pentru ingrijirea copiilor sau batranilor, tot asa altii sunt dispusi sa plateasca pentru ingrijirea animalelor de companie atunci cand ei pleaca in concediu sau pur si simplu nu au timp. Ai putea chiar sa infiintezi o firma unde sa oferi servicii complexe, de la dresaj pana la plimbari, deparazitari sau cazari pentru patrupede.

Acestea sunt doar cateva exemple de idei de afaceri part-time, idei ce ar putea aduce un plus de lichiditati tie si familiei tale. Niste bani in plus, sa zicem undeva la 800 de dolari pe luna, nu strica niciodata, mai ales in zilele noastre.