Idei de afaceri pentru copii

La un moment dat dat copiii devin adulti si vor trebui sa se confrunte cu problema banilor. Copilul tau poate pleca in viata cu un avantaj inaintea celorlalti, in acest domeniu, daca este invatat de mic cum isi poate castiga singur banii.

Conform PonturiFierbinti.com, exista cateva idei de afaceri ce pot fi desfasurate de copii pe timpul vacantei sau in timpul liber, nu neaparat din nevoia de bani (desi un ban in plus nu strica nimanui) ci mai ales din nevoia de invata sa pretuiasca munca si sa nu risipeasca banii fara rost.

Iata deci cateva activitati pe care le pot desfasura cei mici:

Baby Sitter

Este o activitate potrivita pentru adolescenti, mai ales pentru fete, daca au simpatie fata de cei mici si isi doresc sa faca ceva util cu timpul lor liber. Nu doar ca vor castiga niste bani de buzunar dar vor castiga o experienta ce ii va ajuta foarte mult in viata, atunci cand vor fi la randul lor parinti.

Ajutarea unor batrani

Seamana cu slujba de baby-sitter doar ca in acest caz nu este vorba de copii ci de batranii care au nevoie de o mana de ajutor. Taiatul lemnelor, vopsitul gardului, curatarea sobei, facutul pietei si alte cateva activitati similare unde persoanele in varsta au nevoie de ajutor si sunt dispuse sa plateasca pentru el.

Servicii de curatenie

Curatarea unor locuinte, curatarea covoarelor sau chiar spalatoriile auto sunt locuri unde cei tineri pot lua pentru prima data contactul cu lumea dura dar plina de oportunitati a muncii si a banului castigat prin forte proprii.

Vanzarea de sucuri naturale

Pe timpul verii tinerii pot demara o afacere ambulanta bazata pe vanzarea de sucuri naturale. Tot mai multi romani devin constienti de importanta sucurilor naturale si sunt preocupati de o alimentatie sanatoasa. Este o piata in crestere cu multe oportunitati de afaceri. Poate adolescentului dvs. i se va deschide apetitul pentru acest gen de afaceri si peste cativa ani, de la un stand stradal cu sucuri naturale, va ajunge la un lant de magazine cu produse bio.

Ingrijirea gazonului

Parcurile, institutiile, terenurile de sport sau casele particulare au periodic nevoie de ingrijirea pesisajului, de tunsul gazonului sau al gardului viu. Este o activitate migaloasa dar nu una complicata, se potriveste de minune pentru niste baietandri dornici sa castige un ban prin forte proprii.

O afacere online

Azi tinerii petresc foarte multe ore pe internet si aproape in fiecare scoala se fac cursuri de informatica. Daca pentru un adult internetul si calculatorul sunt niste unelte relativ noi, pentru tineri ele sunt ceva la fel de banal ca o bicicleta. In loc sa piarda ore nesfarsite in jocuri si discutii inutile, ar putea fi indrumati spre inceperea unei mici afaceri online.

In concluzie, cu cat copii incep mai devreme sa ia contact cu activitatile aducatoare de venit, cu atat vor fi mai bine pregatiti pentru viitor. O vizita pe un dictionar online va face lumina in vocabularul unui copil dornic de dezvoltare.