Idei de amenajari exterioare cu piatră naturală decorativă

Atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, există o presiune destul de mare atât în ceea ce privește calitatea materialelor alese și a manoperei, cât și în privința aspectului pe care îl va avea casa ta. Chiar dacă tinzi să pui accent pe amenajarea interioară, deoarece în interiorul locuinței petreci cea mai mare parte a timpului, exteriorul casei tale este la fel de important. În momentul în care cineva intră pe poarta casei tale, primul contact vizual îl are cu exteriorul acesteia, motiv pentru care poate fi considerat cartea de vizită a locuinței.

O grădină îngrijită și o curte frumos amenajată spun foarte multe despre interiorul casei, dar și despre cei ce locuiesc în ea. Piatra decorativă de exterior este unul din cele mai căutate materiale pentru amenajarea curții. Aceasta este o variantă foarte elegantă, durabilă și rezistentă atât la șocuri termice, cât și la influența pe care o are trecerea timpului. Datorită gamei variate de culori, texturi și modele poți utiliza piatra naturală în multe variante, iar curtea ta va avea un aspect plăcut și primitor.

Iată câteva idei de amenajare exterioară cu piatră naturală:

Fațadă din marmură

Marmura este o piatră naturală extravagantă, care, prin simplitatea sa, oferă locuinței tale un aspect plăcut, bun gust și un plus de eleganță. Nuanțele sale de alb și bej dau un aer relaxant, de vacanță. Aceasta este ideală pentru îmbrăcarea fațadei locuinței tale. De asemenea, poți folosi în acest sens și travertin sau mozaic din ardezie. Acestea oferă întregii cconstrucții un design unic și inedit.

Alei și pavaje din piatră naturală

Atunci când faci amenajări în curtea ta, trebuie să ții cont de faptul că aleile și pavajele vor face legătura dintre casă și poartă, respectiv grădină, lucru care le face să fie destul de circulate. Din acest motiv, este indicat să utilizezi un material rezistent. Cea mai bună soluție este piatra naturală, care, pe lângă durabilitate, oferă și un aspect plăcut.

Scări din piatră decorativă

Piatra naturală decorativă poate fi utilizată și la îmbrăcarea scărilor exterioare, pentru ca acestea să aibă un aspect pe cât de simplu, pe atât de elegant.

Cișmea din piatră naturală

Dacă vrei să adaugi un element autentic grădinii tale, atunci poți opta pentru o cișmea din piatra naturală decorativă, care va schimba întregul peisaj. În plus, aceasta te va salva în zilele călduroase de vară.

Grătar din piatră naturală

Grătarul este un alt element care, cu siguranță, se regăsește în curtea ta și care poate fi realizat din piatră naturală, pentru a avea un aspect inedit.

Gardul

Gardul ce împrejmuiește locuința poate fi realizat din piatră naturală, care are o rezistență ridicată și care face față cu brio la diferite șocuri. Pentru construirea gardului poți utiliza ca și materiale marmura, granitul și ardezia.