Atinge echilibrul, atat la propriu, cat si la figurat, cu aceste aparate fitness dedicate!

Cererea din ce in ce mai mare, dar si evolutia tehnologica au facut ca, in prezent, sa existe nenumarate tipuri de aparate fitness: benzi de alergat, biciclete, aparate de vaslit, steppere, gantere, haltere, bare de tractiuni, kettlebells, spaliere, veste cu greutati, aparate pentru cardio, ba chiar si simulatoare de schi.

Totusi, in continuare, vom vorbi despre o categorie aparte, atat prin specificul respectivelor dispozitive, cat mai ales prin denumirea lor. Este vorba despre aparatele pentru echilibru, aceasta stare catre care tanjim cu totii, atat la propriu, cat si la figurat.

In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, echilibrul este definit drept „stare de stabilitate si armonie”, „stare psihica manifestata prin armonie intre inclinatii si tendinte, care se manifesta printr-un comportament normal”, respectiv „stare de stabilitate launtrica”.

Sensul propriu si sensul figurat al acestui cuvant sunt legate in mod intrinsec, iar echilibrul fizic, dat de un stil de viata sanatos, se va reflecta cu siguranta si in echilibrul mental. Iar ambele vor fi mult mai usor de atins folosind aparate fitness construite in mod special pentru acest scop.

Aparatele fitness pentru echilibru si balans te vor ajuta sa iti imbunatatesti postura, coordonarea si viteza de reactie, sa ai o stabilitate mai mare a corpului si sa iti maresti forta picioarelor si gama de miscari ale gleznei, reducand astfel riscul de luxatii.

Rezistente si foarte accesibile din punctul de vedere al pretului, acestea sunt folosite inclusiv in kinetoterapie, pentru recuperare. Dintre ele, se remarca mingea BOSU (BOSU Balance Trainer), un articol sportiv realizat dintr-o minge gonflabila din cauciuc, atasata unei platforme rigide.

Iata, in continuare, cateva dintre aparatele fitness pentru echilibru disponibile in oferta magazinului online Sport Mag:

1. Disc balans Insportline (Minge BOSU) – pret 339 de lei (o reducere de la pretul obisnuit de 449 de lei)

Acestea sunt potrivite atat pentru incepatori, cat si pentru utilizatori avansati, au o stabilitate crescuta, sunt anti-alunecare si dotate cu benzi de rezistenta si pompa inclusa;

2. Pogo stick Worker 500 – pret 139 de lei (o reducere de la pretul obisnuit de 189 de lei)

Acest pogo stick are un design modern si este usor de folosit. Inaltimea sa este de 97 de centimetri, iar greutatea maxima admisa – 50 de kilograme;

3. Disc rotativ Insportline 3 in 1 – pret 169 de lei (o reducere de la pretul obisnuit de 219 lei)

Discul rotativ Twister Power 3 in 1 are manere rotative, pentru o gama mai variata de exercitii: pentru spate, coapse, fese, muschi abdominali, brate;

4. Cercuri hexagonale pentru coordonare HMS SKR06 – pret 139 de lei

Nu in ultimul rand, aceste aparate fitness deosebite se pot conecta in diverse forme, pentru exercitii de coordonare. Folosite la incalzire sau drept element suplimentar, ele cresc precizia pasilor si viteza.