Încălţămintea roşie, plusul de culoare adus ţinutelor tale

Alegerea încălţămintei potrivită unei ţinute este punctul principal care dă nota finală. O alegere neinspirată, poate ruina o ţinută, aşa cum încălţămintea potrivită poate reprezenta plusul adus unui outfit. Cromatica, forma, caracteristicile precum şi nota distinctivă conferită de un anumit brand, sunt detaliile care ajută la alegerea încălţămintei potrivite.

Abordează cu stil culoarea roşie

Culoare roşie poate ridica probleme atunci când doreşti să o incluzi în outfit-ul tău. Încălţămintea roşie poate reprezenta secretul, fiind elementul pe care îţi permite să jonglezi cu abordările stilistice, fără a exista riscul de a impacta vizual.  Astfel, dacă vrei să dai o notă personală şi unică look-ului tău, alege să porţi cizme rosii ori de câte ori îţi doreşti.

Adoptă modele de cizme lungi, deasupra genunchiului, pentru a-ţi crea o ţinută casual foarte îndrăzneaţă. Le poţi combina cu fuste mini din piele sau cu o pereche de pantaloni scurţi, adăugând o bluză amplă sau un top acoperit cu o cămaşă transparentă.

Include cizmele roşii în ţinutele de zi, alegând să porţi o pereche confortabilă din piele, alături de o pereche de blugi şi o jachetă din piele.

Îţi place să dai culoare ţinutei office, atunci completează costumul gri şi paltonul negru cu o pereche de cizme cu toc mic, într-o cromatică roşie-cărămizie? Look-ul tău va dobândi astfel o notă personală, fără a te scoate din stilul clasic.

Mergi la săniuş sau vrei să te plimbi prin zăpadă cu cei mici, o pereche de cizme roşii bine căptuşite, te va proteja de gerul iernii şi umezeala zăpezii, ajutându-te în acelaşi timp să obţii un look modern şi foarte tineresc.

Charmul pantofilor roşii

Atât doamnele, cât şi domnii se simt tentaţi să poarte încălţăminte de culoare roşie. Roşu intens sau estompat, cu tente maronii sau rozalii, această culoare fascinează şi deţine potenţialul de a da nota finală unei ţinute.

Atunci când alegi să porţi pantofi roşii, încearcă să îi transformi în vedeta ţinutei, fără a mai alege şi alte piese în aceeaşi cromatică. O pereche de pantofi rosii cu toc înalt se va potrivi foarte bine cu o rochie crem sau roz pal, cu o salopetă elegantă neagră sau cu un compleu alb.

Poartă o pereche de pantofi casual roşii cu pantaloni lejeri în tonuri maronii şi tricouri basic, iar pantofii sport roşii include-i în echipamentul tău sportiv pentru care vei alege albul şi negrul.

Te pregăteşti să faci o călătorie lungă, atunci adaugă perechii de blugi şi cămăşii sport, o pereche de sneakers roşii, efectul vizual fiind unul foarte inspirat şi modern.

Domnii se pot bucura şi ei de puternicul roşu, alegând să poarte pantofi roşii din piele, alături de costume lejere din in, într-o cromatică neutră. Astfel, pantofii roşii devin vedetele ţinutelor masculine şi feminine, piaţa de specialitate acoperind toate palierele stilistice şi toate abordările.

Asortezi cromatic pantofii cu poşeta?

Noul trend nu mai susţine şi nu încurajează asortarea cromatică între pantofi şi poşetă. Astfel, dacă alegi să porţi pantofi roşii, adaugă o poşetă sau geantă cu o culoare diferită.

Poţi opta pentru crem, alb sau negru, încercând să stabileşti un echilibru între aceste accesorii şi piesele vestimentare. Dacă vrei să nu dai greş, alege geanta în cromatica vestimentaţiei, pantoful roşu rămânând punctul central al întregii ţinute.