Intrebari si raspunsuri despre amanetul auto

Una dintre solutiile pe care le ai atunci cand vrei sa obtii niste bani rapid este amanetarea unor bunuri. De multe ori, pentru a acoperi niste cheltuieli urgente, amanetarea unei bijuterii este suficienta. Alte ori insa, atunci cand ai o oportunitate foarte mare de afaceri sau atunci cand ai o cheltuiala mare, singura solutie este amanetarea propriului vehicul.

xista mai multe case de amanet auto in Bucuresti, insa inainte de a apela la ele este bine sa stii raspunsul la cateva intrebari.

Iata, asadar, cateva intrebari comune despre amanetul auto

1. Ce reprezinta, de fapt, amanetarea masinii?

Este actiunea prin care poti imprumuta bani, lasand gaj propriul autovehicul. Spre deosebire de imprumuturile bancare sau imprumuturile prin IFN-uri, amanetarea masinii este o solutie rapida, care nu implica foarte multa birocratie. De multe ori, poti primii banii pe care ii soliciti in doar cateva zeci de minute.

2. De ce acte ai nevoie pentru amanetarea masinii? 

Cel mai adesea, casele de amanet solicita cartea de identitate a proprietarului, cartea de identitate a masinii, certificatul de inmatriculare sau, in cazul in care masina are numere rosii, contractul de vanzare-cumparare.

Pe baza acestor documente se incheie un contract intre cel care solicita imprumutul si casa de amanet.

Este esential sa citesti contractul cu mare atentie, pentru a te asigura ca toate clauzele sunt in favoarea ta.

3. Care este perioada pentru care poti imprumuta bani prin amanetarea automobilului? 

De regula, contractele se semneaza pentru o perioada de 30 de zile. Exista si posibilitatea de a prelungi valabilitatea contractului, in cazul in care nu reusesti sa returnezi suma imprumutata in 30 de zile, insa o prelungire inseamna recalcularea comisionului si costuri mai mari.

Este esential sa stii care sunt costurile suplimentare pe care le platesti daca prelungesti contractul.

4. Ce se intampla in cazul in care vrei sa achiti suma imprumutata inainte de termen?

Cel mai adesea, daca platesti inainte de terminarea perioadei contractuale se va recalcula valoarea comisionului si vei plati mai putin. La majoritatea firmelor de amanet insa, exista o perioada minima, de cateva zile, pentru care trebuie sa platesti comisionul indiferent de momentul in care restitui banii.

5. Este in siguranta masina atunci cand este lasata la casa de amanet?

Este extrem de important sa gasesti o casa de amanet de incredere, care sa tina masina intr-un loc bine pazit, protejat de eventuale riscuri.

La casele de amanet mari masinile sunt in deplina siguranta, beneficiind inclusiv de asigurare pentru eventualele situatii neplacute.

Este bine sa cauti o casa de amanet in care poti sa iti monitorizezi in permanenta autovehicului si care o poate tine intr-un garaj, ferita de intemperii sau alte riscuri.

6. Ce se intampla atunci cand nu reusesti sa achiziti toata suma la finalul perioadei de contract?

Atunci cand nu poti plati suma pe care ai imprumutat-o, cea mai uzuala solutie este prelungirea perioadei contractuale, pana in momentul in care se stinge datoria. Evident, o astfel de solutie implica mai multe comisioane. Daca problemele legate de plata continua, casa de amanet te va ajuta sa iti vinzi masina, va recupera suma imprumutata si iti va oferi restul banilor.

 

Amanetarea masinii este o solutie optima, insa doar in situatia in care ai nevoie urgenta de bani si nu ai nicio alta optiune. Atunci cand alegi sa iti amanetezi masina este bine sa acorzi atentie fiecarui detaliu si sa alegi cu atentie casa de amanet unde o lasi.