La ce să fii atent când cumperi jucării pentru copii

Probabil, cea mai frumoasă parte a copilăriei are legătură cu jucăriile și clipele minunate petrecute în compania lor. Copiii se distrează grozav atunci când sunt lăsați liberi să creeze tot felul de scenarii care le provoacă imaginația.

Părinții știu acest lucru și adoră să le cumpere celor mici jucării. Cu toate acestea, trebuie susținut potențialul educativ enorm al acestor produse destinate copiilor, dar trebuie avute în vedere și riscurile inevitabile pe care le implică. 

Cum trebuie să fie jucăriile

Dacă dorești să îi oferi copilului tău doar jucării adecvate vârstei și dezvoltării sale, am pregătit un articol interesant, cu toate informațiile necesare. Din el, vei afla că jucăriile pe care ar trebuie să le cumperi trebuie să respecte o serie de cerințe. Iată:

1. Să fie adecvate vârstei

Un copil se poate bucura de noua jucărie pe care a primit-o, doar dacă va fi interesat de ea. Este vital ca juniorul să poată să o folosească și să înțeleagă modul de funcționare. Jucăria potrivită îl va încuraja pe copil să își îmbunătățească una sau mai multe abilități importante. Atunci când jucăria este greu de folosit, cel mic se va plictisi sau va deveni nervos. Din acest motiv, alege doar produse care îi hrănesc copilului curiozitatea naturală și care îi stârnesc interesul, așa cum sunt cele din magazinul Krista.

2. Să fie distractive

Se presupune că acesta este rolul unei jucării, dar, din păcate, acest lucru nu este îndeplinit întotdeauna. Cel mai important test pentru o jucărie, pentru a-și îndeplini menirea, este să fie îndrăgită și solicitată de copil. Poți economisi mulți bani evitând cumpărarea jucăriilor scumpe și sofisticate, dar care nu trezesc niciun sentiment celor mici. 

3. Susțin activitatea fizică

Nimic nu este mai frumos decât să faci trasee de curse cu mașinuța pe care trebuie să o împingi chiar tu ori să înalți zmee într-o zi în care vântul suflă ușor. Oferă-i copilului tău jucării care îl provoacă să alerge, să se ridice ori să se cațere, deoarece îl vei ajuta să își dezvolte într-un mod atractiv abilitățile motorii, dar și să descopere cât mai curândul simțul echilibrului. 

4. Să fie sigure

Etichetele jucăriilor conțin în mod normal toate informațiile referitoare la normele de siguranță care sunt respectate în procesul de producție. Cu toate acestea, în calitate de părinte, îți revine responsabilitatea să verifici personal măsurile de siguranță, astfel încât copilul tău să nu fie expus niciunui pericol. În primul rând, jucăriile nu trebuie să conțină părți care pot fi înghițite sau introduse în nas. În al doilea rând, jucăriile trebuie să fie realizate din materiale sigure care nu conțin produse toxice ori care provoacă alergii. Alege jucării realizate din lemn natural, bumbac organic sau alte materiale testate dermatologic. În al treilea rând, greutatea este un criteriu ce nu trebuie neglijat. Inevitabil, copilul va scăpa jucăriile, iar acest lucru nu trebui să devină o activitate periculoasă

5. Oferă experiență multisenzorială

Jucăriile trebuie să stimuleze cât mai multe simțuri, deoarece îi vor ajuta pe cei mici să se dezvolte armonios. Indiferent dacă este vorba despre lumini, sunete, senzații tactile sau arome interesante, jucăriile adecvate le oferă copiilor senzații care le vor stârni curiozitatea și îi vor face să pornească în explorarea lumii din jurul lor. 

6. Să încurajeze creativitatea

Orice jucărie care face totul, în timp ce pruncul trebuie să privească, ar trebui evitată din start. Copiilor le place să își pună la treabă imaginația, așa că tot ce au nevoie este crearea unui cadru potrivit în care să se desfășoare și jucării cu ajutorul cărora să poată inventa scenarii dintre cele mai complexe. 

7. Să fie ușor de depozitat

Nu în ultimul rând, acest criteriu ar trebui respectat, astfel încât jucăria să poată fi accesibilă ori de câte ori cel mic își dorește să se joace cu ea. Jucăriile grele sau voluminoase care trebuie depozitate în garaj ori în pod nu sunt foarte accesibile. Odată puse la „locul lor”, acolo vor rămâne pentru mult timp. 

Ține cont de toate recomandările de mai sus, astfel încât, atunci când vei cumpăra alte jucării pentru copilul tău, să ai certitudinea că vei face niște alegeri inteligente.