La ce sunt bune forfecuțele pentru cuticule?

Orice femeie visează să aibă o manichiură frumoasă și îngrijită. O manichiură reprezintă un proces dificil care necesită talent și competențe deopotrivă. Este esențial ca persoana care realizează manichiura să folosească ustensile de calitate.

Un profesionist nu are cum să nu folosească forfecuțe pentru cuticule. Această unealtă, adesea neglijată, este folosită adesea în locul forfecuței speciale pentru unghii.

Care este diferența dintre o foarfecă simplă pentru unghii și o foarfecă pentru cuticule?

Spre deosebire de foarfecele obișnuite pentru manichiură, o forfecuță pentru cuticule este echipată cu un vârf ascuțit și ușor curbat. Care este utilitatea foarfecelor pentru cuticule? Forfecuța pentru cuticule este un instrument special conceput pentru a îndepărta cuticulele. Este caracterizată prin lamele subțiri și curbate și vârfurile extrem de ascuțite. Aceste caracteristici sunt cele care asigură tăierea netedă și îngrijită a cuticulelor. Acest tip de foarfecă este folosit în special de profesioniști.

Forfecuța pentru cuticule te ajută să obții un rezultat ideal. Nu este greu de folosit. După prima procedură, avantajele utilizării unui astfel de instrument vor fi mai mult decât evidente.

Cum alegi o forfecuță pentru cuticule?

Există mai multe criterii de bază care ne ajută să alegem cea mai potrivită forfecuță pentru cuticule.

  1. Lungimea lamelor este esențială, vârfurile dar și forma. Se va alege modelul potrivit în funcție de cât de delicate sunt cuticulele. Cu cât pielea este mai moale și mai subțire cu atât lama trebuie să fie mai finuță și mai elegantă. Dacă degetele sunt destul de mari, cel mai bine este ca forfecuța aleasă să aibă vârful mai alungit. În saloanele de cosmetică, în mod ideal, ar trebui să se regăsească toate modelele disponibile pe piață.
  2. Mărimea forfecuței este și ea extrem de importantă. O forfecuță nu trebuie să aibă dimensiuni foarte mari pentru a putea fi manevrată cu ușurință, dimensiunile ideale fiind 10-13 centimetri.
  3. Un criteriu important în alegerea unei forfecuțe pentru cuticule este următorul: pentru o utilizare optimă și cât mai confortabilă cu putință trebuie să optezi pentru un model cu un șurub reglabil.
  4. Fii atentă și la material. Ideal ar fi ca o forfecuță pentru cuticule să fie realizată din oțel medical. Lamele sunt deosebit de solide și sunt concepute pentru utilizare multiplă.

Mai există unele aspecte la care trebuie să fii atentă în momentul alegerii unei forfecuțe pentru cuticule și anume:

  • Cel mai bine este să optezi pentru un produs realizat dintr-un oțel medical durabil;
  • Trebuie să ai în vedere achiziționarea unei forfecuțe pentru cutile separat de kitul de manichiură.
  • Nu ar trebui să optezi pentru un produs oferit de o marcă îndoielnică, pe care nu o cunoști.
  • Ține cont de faptul că nu trebuie să existe un spațiu mare între lame pentru a evita deteriorarea cuticulei.

Recomandarea noastră este aceea de a opta pentru forfecuțe pentru cuticule din oțel inoxidabil deoarece, dacă lucrezi într-un mediu profesionist, le sterilizezi în fiecare zi la temperaturi ridicate, asta pentru a respecta cu strictețe normele de igienă.