Top gadgeturi smart care n-ar trebui să îți lipsească din bucătărie

Bucătăria e un spațiu destul de inedit, dacă stăm să ne gândim la amintirile pe care ni le generează; probabil, și tu atunci când te gândești la ideea de bucătărie, le permiți gândurilor să zboare către copilărie. Către pâinea coaptă de mama sau cozonăceii puhavi făcuți de bunica ta la sărbători.

Astăzi, bucătăria a devenit un spațiu în care unii gătesc, alții doar mănâncă, iar alții…le fac pe ambele. Un suflet al casei, bucătăria e un spațiu important. Și de aceea astăzi îți facem un top cu cele mai cool gadgeturi care n-ar trebui să îți lipsească din bucătărie.

Pentru extra-confort

Oricât de mult ți-ar plăcea să gătești, cu siguranță ți-ai dori să elimini din timpul petrecut în bucătărie. S-au poate nu să elimini din el, ci pur și simplu să reușești să faci lucrurile mai confortabil. Da, confortul. Pentru noi, e o coordonată-cheie în ultimii ani.

De aceea, pentru confort sporit în bucătărie, trebuie neapărat să optezi pentru un un robinet electric, dar și pentru un multicook / robot multifuncțional de bucătărie. Cine nu și-ar dori ca mâncarea să se facă singură, în timp ce tu doar pui ingredientele în roboțel? Poate pare o idee utopică, dar crede-ne: nu e deloc.

Pentru răsfăț

Bucătăria mai e și un spațiu al răsfățului. Poate ai râs pe sub mustăți citind asta, însă gândește-te la cafeaua aromată savurată dimineața. Exact la ea ne referim!

Ar trebui să asociezi mai mult bucătăria cu răsfățul; de aceea, poate e timpul să dai uitării vechiul ibric al bunicii și să îl înlocuiești cu un espressor cool. Espressoarele pe care le poți alege astăzi au inclusiv funcție de programare, astfel încât cafeaua te va aștepta gata făcută atunci când te trezești. Dacă ești iubitor de cafea, cu siguranță asta te va motiva să sari mai repede din așternuturi. Un dozator de apă iarăși poate veni ca un „gadget” ce îți aduce o doză de răsfăț.

Pentru rapiditate

Chiar dacă îți place să gătești și să petreci timp preparând delicii pentru familie, știm cu certitudine un lucru: să faci mâncare îți poate ocupa muuult timp prețios. Pe care uneori pur și simplu nu l-ai aloca gătitului. Dacă îți dorești rapiditate în bucătărie – adică delicii preparate într-un timp mult mai scurt, poți investi în câteva gadgeturi care să te ajute:

un multicooker în care doar pui ingredientele
un gratar electric suplimentar, ca să gătești în mai multe zone
un blender care poate și să toace / să mărunțească ingredientele.

Alte lucruri de care să ții cont dacă nu îți place să gătești

Ne-am gândit bine și credem că are sens să introducem în acest articol și o secțiune dedicată celor cărora nu le place să gătească.

Din fericire, din ce în ce mai multe gadgeturi care apar sunt menite să ușureze munca celor pentru care gătitul e mai mult un chin decât o plăcere. Însă, ca să transformi timpul petrecut în bucătărie într-unul mai plăcut, iată câteva idei de care să ții cont:
începe prin a găti preparatele care îți plac și care te cucereau în copilărie; așa, vei simți efectiv mai mult drag de rezultatul final
începe cu preparate „one pot”, adică preparate care se realizează într-un singur vas
planifică mesele și gătește mesele în avans ca să îți fie mai ușor.

Lumea gadgeturilor și a tehnologiei ia cu asalt din ce în ce mai mult și bucătăriile, pentru că, după doi ani de pandemie, ne-am dat seama: trebuie să facem tot ce putem pentru a ne simplifica viețile.