La Forumul de Sustenabilitate 2021 al Coca-Cola HBC Group, GreenPoint Management obține Premiul de Sustenabilitate

România a câștigat, în premieră, prin GreenPoint Management, cel mai important premiul de sustenabilitate oferit de către Coca-Cola HBC Group partenerilor săi.

Forumul de Sustenabilitate 2021 este dedicat, anual, întâlnirii cu parteneri (ONG-uri, experti tehnici, transportatori, OIREP-uri etc) din toate cele 29 de țări în care operează Coca-Cola Hellenic. Premiul obținut de GreenPoint este primul de acest fel, oferit împreună cu un grant pentru dezvoltarea în continuare a proiectului. Au fost apreciate inovația, faptul că a fost centrat pe infrastructura pentru colectare separată, cat și comunicarea exceptională pentru promovarea campaniei.

Proiectul BigBelly: ”Inovație și comunicare excepționale”

Proiectul BigBelly reprezintă un parteneriat între GreenPoint Management, Coca-Cola HBC România și Primăria Sectorul 3 București si reprezinta prima investiție într-o soluție de tip „smart city” din România. În urma implementării proiectului, instrumentele de monitorizare și planificare inteligente au fost puse la dispoziția autorității locale pentru a eficientiza colectarea deșeurilor în funcție de gradul de umplere, reducând astfel semnificativ costurile de gestionare a deșeurilor, inclusiv transportul acestora. De exemplu, doar într-un an, peste 530.000 de pungi de plastic au putut fi excluse de la folosire. Datorita existentei celor 30 de stații BigBelly amplasate din anul 2019, atât pentru deșeurile reciclabile cât și municipale, s-a constatat influenta pozitiva asupra obiceiurilor consumatorilor de a colecta separat.

“Mulțumim echipei Coca-Cola HBC! Suntem profund onorați și recunoscători să primim acest prestigios premiu de la cei care contribuie în fiecare zi la construirea unei lumi mai bune și a unui viitor mai durabil pentru planetă. De asemenea, deschiderea dovedita de Primaria sectorului 3 in a sustine proiectul a fost esentiala in derularea acestuia. Parteneriate ca acesta ne provoacă să venim cu idei noi și din ce în ce mai bune, ceea ce ne permite să avem rezultate remarcabile. Iar GreenPoint Management, liderul organizatiilor de implementare a raspunderii producatorilor in Romania, continua sa isi asume un rol important în accelerarea tranziției României catre economia circulară,” a declarat Adela Lazar, Presedinte GreenPoint Management.

GreenPoint Management: ” Valorificarea deșeului este vitală pentru eficientizarea resurselor în economia unei țări și reprezintă un impuls in eforturile de reducere a amprentei de dioxid de carbon.

 GreenPoint Management este organizația lider de piață care implementează răspunderea extinsă a producătorilor, certificată internațional pentru standardele de management ISO de către Lloyd’s of London. Compania preia obligațiile de mediu privind gestionarea ambalajelor pe piața națională în vederea atingerii țintelor de reciclare pentru producători și importatori din domenii precum FMCG, distribuție, producție, sau sănătate. Contribuie anual la atingerea obiectivelor de reciclare și valorificare pentru companiile partenere.

GreenPoint s-a implicat activ până în prezent, în peste 55 de proiecte de educare, conștientizare și creștere a gradului de recuperare a deșeurilor de ambalaje. Mai mult decât atât, GreenPoint Management este prima organizație de profil care realizează, anual, o raportare non-financiară de mediu, pe baza standardelor internaționale GRI, publicând în mod voluntar date cheie despre companie, echipă și actiunile desfășurate – indicatori de referință pentru impactul asupra comunității și mediului, cât și pentru evoluția business-ului. GreenPoint Management a fost premiată și în cadrul evenimentului CSR Index cu distincția Silver Recognition.