Mai este utilă agenda de birou? Cum te ajută să îţi organizezi mai bine munca?

Din ce în ce mai mulţi angajaţi pun accent pe modul în care îşi organizează muncă, fie că lucrează de acasă sau deţin propria afacere. Utilitatea unei agende este cunoscută încă de la începuturi, iar lumea business nu ar exista aşa cum este cunoscută acum fără asemenea “accesorii”. 

Fiind în epoca în care tehnologia informaţiei a luat un avânt deosebit, chiar dacă pe un telefon sau o tabletă încât întregi biblioteci, agendele de birou nu pot fi înlocuite atât în telemunca, cât şi în alte circumstanţe. 

Ce este agenda personalizată de birou şi cum ajută utilizatorii

Termenul de agenda provine din limba latină şi semnifica “lucruri de făcut”. Acesta a evoluat în timp, după ce hârtia a devenit foarte accesibilă, de aceea acum există agende personalizate de înaltă clasă, de înaltă calitate, personalizate, foarte utile pentru organizarea timpului şi nu numai. O agendă personalizată poate fi datată sau nedatată şi poate avea pagini mai multe sau mai puţine.

Există pe piaţa agende simple sau agende personalizate, datate, nedatate, cu mai multe pagini şu mai puţine, universale, generaliste, strict specializate şi nu numai. O agendă personalizată se poate dovedi o idee excelentă de cadou, simplă, dar foarte apreciată de o persoană educată sau de o persoană care are foarte multe de făcut zilnic şi nu dispune de un accesoriu de organizare al timpului. De cele mai multe ori, o simplă agenda personalizată este suficientă pentru cei care lucrează de acasă sau au o afacere proprie, fiind însă şi o modalitate foarte interesantă de a întări legătură între parteneri sau între firmă şi angajaţi.

Importanța agendei în era digitală

În era digitală, când totul pare foarte simplu şi există câte un gadget pentru fiecare problemă, agenda personalizată este încă foarte importantă pentru cei care lucrează intens şi vor să îşi organizeze mai bine timpul. Astfel, obiceiul de a avea în mod constant o agendă în geantă, în servieta sau în geanta pentru laptop este unul cât se poate de bun şi de sănătos pentru angajaţi.

Fie că este vorba despre angajaţi care lucrează remote, despre administratori ai afacerilor importante, despre contabili ocupaţi sau directori de companii, a lua notiţe este o metod subtil şi puternică prin care aceştia nu numai că vor reuşi să îşi îmbunătăţească memoria, ci şi să îşi dezvolte inteligenţă şi creativitatea. Pe o agendă personalizată se pot nota şi orele întâlnirilor cu clienţii şi chiar numere de telefon. O agendă personalizată nu îşi va pierde bateria, aşa cum se întâmplă cu telefonul sau cu o agendă digitală. 

Concret, agenda personalizata este importantă pentru că:

  • notiţele îi va ajuta pe utilizatori să reţină mai uşor informaţiile;
  • notiţele vor reuşi să atragă respectul celor din jur, arătând clienţilor, şefilor sau colaboratorilor că sunt ascultaţi şi că este notat tot ceea ce este mai important;
  • utilizatorii au posibilitatea de a reţine mai uşor orele şi datele la care au stabilit întâlniri importante, fie şi online cu clienţii;
  • utilizatorii se bucura de posibilitatea de a avea o mai mare prestanţa în faţa celor din jur.