Mașini Mercedes pentru oraș: cum alegi modelul potrivit?

Fondată în 1926, compania Mercedes Benz este unul dintre cei mai mari și mai apreciați producători de autoturisme, vehicule comerciale, autobuze. Recunoașterea drept cel mai valoros brand din industria automobilelor în 2020, pentru al patrulea an consecutiv, reprezintă o decizie firească. Dar cum alegi modelul potrivit atunci când cauți o mașină excelentă de oraș, de exemplu? Rândurile de mai jos îți oferă explicații și idei care te vor sprijini să iei decizia potrivită.  

Dimensiuni compacte, cu spațiu generos

Pentru că, în cele mai multe situații, nu călătorim singuri și fără bagaje, mașinile Mercedes de oraș trebuie să ofere maximul de confort conducătorului auto și pasagerilor, dar să aibă și un portbagaj suficient de mare pentru bagaje.

Clasa A

Se distinge prin dimensiunile ideale pentru un automobil de oraș, oferind spațiu generos de la interior. Acesta poate găzdui confortabil patru adulți, iar cei 350 l ai portbagajului sunt suficienți unei familii cu 2-3 membri.

Clasa B

MPV-ul din clasa B este un mic gigant urban, remarcându-se prin spațiul generos pentru pasageri, precum și datorită celor 455 l ai portbagajului, care pot deveni 1540 l prin rabatarea banchetelor spate.

SUV

Pentru cei care adoră acest concept, GLA și GLB sunt chiar mai generoase cu spațiul:

  • GLA oferă suficient spațiu la interior pentru confortul a 4 adulți, plus un portbagaj de 481 l – convertibil în 1235 l;
  • GLB poate găzdui până la 7 persoane și oferă 500 l spațiu disponibil în portbagaj.

O mențiune specială se cuvine a fi acordată automobilului electric Mercedes, SUV-ul compact EQA care impresionează inclusiv prin dimensiunile generoase ale interiorului și ale portbagajului (340 l sau 1320 l).

Dotări performante pentru oraș

Din dotările de bază ale modelelor Mercedes pentru oraș nu lipsesc cele care sporesc siguranța călătoriei:

  • sistem de direcție Direct Steer;
  • asistență activă la frânare;
  • asistență pentru limitarea vitezei;
  • suspensii confort;

În plus, confortul se verifică prin:

  • pachet multimedia;
  • Apple CarPlay;
  • Android Auto;

EQA se distinge prin suspensiile multi-link, pachetul de confort scaune, sistem avansat MBUX, dar și capota creată special pentru protejarea pietonilor în caz de impact.  

Concept prietenos cu mediul

Automobilele Mercedes pentru oraș, în special cele hibrid și electrice, se disting prin consumul extraordinar de mic de carburant și emisiile 0 în cazul SUV-ului EQA. Nici variantele de echipare Diesel sau benzină nu sunt mai puțin prietenoase cu mediul.

Design impecabil

Esențial atunci când căutăm noul partener de drum, designul reprezintă una dintre calitățile incontestabile Mercedes – lux asigurat în spirit futurist. Elemente exterioare și interioare fac parte din magia experienței Mercedes pe șosea.

Astfel, fiecare zi petrecută într-un astfel de automobil este o experiență unică și mereu la fel de plăcută.