Mobila de bucatarie in culori. Este la moda?

Punctul de plecare al mobilarii si decorarii unei bucatarii este neutralitatea – faianta alba si electrocasnicele de culoarea otelului inoxidabil sunt clasice. Insa oamenii isi doresc mai multa culoare in bucatariile lor, dincolo de alb, crom si nuantele de lemn natural.

Raspunsul la intrebarea din titlu este da, mobila de bucatarie colorata este la moda; ba mai mult, reprezinta modul principal de exprimare a personalitatii celor care o folosesc si de creere a spatiului mult visat pentru gatit si luat masa (dar si pentru multe alte activitati).

Dulapurile in culori vibrante, gamele cromatice in culori ale pietrelor pretioase, gresia colorata in fiecare nuanta a curcubeului reprezinta modalitati de a aduce o nota personala dar si curajoasa in bucatarie. Chiar mai mult, colorarea bucatariei poate fi la fel de usoara ca adaugarea a catorva accesorii atent alese.

Hai sa ne uitam impreuna la cateva idei ce fac parte si din trendurile acestui an. Foloseste-ti imaginatia si adu aceste idei in bucataria casei tale:

Galbenul. Aceasta culoare vibranta ofera un aer luminos mobilei de bucatarie. Galbenul solar arata surprinzator de modern in combinatie cu peretii de culoarea calma a lemnului.

Monocromatic. Daca esti adepta monocromaticii, nu trebuie sa alegi o nuanta neutra plictisitoare atunci cand iti remodelezi bucataria. Ce parere ai despre un rosu aprins pentru a infuza spatiul de gatit cu ceva picant?

Stilul fermei moderne este foarte cautat, in special datorita multitudinii de case nou construite zona metropolitana a oraselor mari. Acest stil poate fi obtinut prin accente colorate ce anima spatiile albe pentru gatit. Astfel de accente ar putea fi lustrele verzi, tapiteria vesela a scaunelor de masa si jaluzelele cu imprimeu cu frunze.

Stilul Mondrian (dreptunghiuri si patrate colorate diferit, separate prin contur negru). Echipa care te ajuta la renovare poate transforma mobila de bucatarie simpla prin vopsirea fiecarei piese in culori diferite, inclusiv blatul (daca este din polimer acrilic).

Verde, albastru si alb. Imagineaza-ti o bucatarie cu peretii de o nuanta verde linistitoare ce imbraca spatiul in culoare, in acelasi timp dand tonul ambiantei pentru mobila albastru-petrol si accesoriile albe. In discutia cu echipa Delta Studio vei decide singur(a) proportia in care fiecare culoare va fi in bucataria ta.

Culorile indraznete si imprimeurile dragute sunt adesea folosite pentru a aduce viata intr-un spatiu de bucatarie destul de neutru. Imgineaza-ti bucataria ta in tonuri de verde, albastru si portocaliu. Poti folosi materiale cu imprimeuri interesante pentru a decora zona de luat masa.

Preferi culori retro pentru bucataria ta? O usa galbena sau dulapuri intr-o nuanta placuta de verde duc cu gandul la copilaria parintilor nostri. Discuta cu specialistii Delta Studio despre cum poti aduce aerul retro la tine in casa prin mobila de bucatarie si accesorii.

In speranta ca ti-am starnit imaginatia cu aceste idei, iti dorim mult spor la redecorarea bucatariei tale de vis!