Modele pergole din aluminiu – accesoriul care îți va îmbunătăți afacerea

Activitățile desfășurate în aer liber sunt întotdeauna la mare căutare, mai ales în sezonul cald. Cel mai bine este să te gândești cum îți adaptezi afacerea la nevoile consumatorului, pentru a îmbunătăți modul în care funcționează.

În cazul în care afacerea ta face parte din domeniul HoReCa și nu are un spațiu special amenajat pentru exterior, Tende.ro are o sugestie eficientă, la un preț avantajos și de o calitate net superioară.

Tende.ro oferă o gamă largă de modele pergole terase, pe care le poți integra pentru modernizarea afacerii tale. Acestea vin în diferite forme și culori, sunt ușor de montat și ușor de îngrijit!

Caracteristici generale pergole terase

Pergolele din aluminiu reprezintă o structură special concepută pentru grădini și terase, astfel încât să creeze un spațiu ferit de fenomenele meteorologice.

Spre deosebire de pergolele din metal, cele din aluminiu reprezintă o ajustare la nevoile tehnologice din ziua de astăzi.

Pe lângă materialul rezistent, special conceput pentru condiții mai dificile de vreme, sistemul de pergole pentru acoperirea teraselor a fost adaptat și la nevoile estetice, având în vedere maleabilitatea materialului prim și astfel, posibilitatea de a veni în diferite forme și culori, nu doar în forma clasică plană.

Modele pergole terase

Un lucru foarte important de reținut este că pergolele pot să difere în funcție de forme, culori, mărimi, modul de funcționare și sistemul de iluminare. În general, există două categorii de pergole terase din aluminiu, și anume pergolele retractabile și pergolele bioclimatice. Deși ambele categorii sunt retractabile, diferă puțin modul de manevrare.

Pergole retractabile – îmbină utilul cu esteticul

Pergolele retractabile sunt un sistem de acoperire a teraselor cu o copertină care protejează spațiile exterioare aferente teraselor, cafenelelor, restaurantelor etc. Acestea pot acoperi o suprafața destul de mare și sunt rezistente la ploi și grindină.

Sistemul de pergole retractabile vine cu avantajul de a fi eficient și ușor de montat în orice spațiu, iar acoperișul pergolei poate fi de orice formă. În cazul în care ți se pare că forma plană nu este suficient de satisfăcătoare pentru estetica dorită, poți opta pentru o pergolă cu acoperiș arcuit, sau în formă triunghiulară și poți aduce un plus design-ului afacerii tale.

Membrana pergolei este formată dintr-o textură din blackout PVC, iar selecția materialelor face ca razele UV să fie blocate în timpul verii, astfel că acest tip de pergole din aluminiu sunt potrivite atât pentru sezonul călduros, cât și pentru cel rece.

O altă caracteristică a acestor modele pergole terase din aluminiu este faptul că pot fi închise cu sisteme de umbrire și le poți atașa cu ușurință sticlă personalizată.

Pergole bioclimatice – oferă funcții avansate

Proiectele complexe cer măsuri avansate, iar sistemul de pergole bioclimatice se încadrează perfect în această descriere. Spre deosebire de sistemul de pergolă retractabilă, pergola bioclimatică are membrana constituită din aluminiu.

O caracteristică esențială a pergolelor bioclimatice o reprezintă sistemul automatizat de funcționare. Acesta se poate închide sau deschide prin mai multe modalități. Tot o caracteristică importantă este sistemul de drenaj.

În plus, aceste modele de pergole pot susține o cantitate mare de zăpad, datorită lamelelor din aluminiu, deoarece este un material conductor termic, care folosește căldura minimă pentru a reduce volumul de zăpadă.

Sistemul Somfy

Când vorbim de modele pergole terase, se folosește sistemul de motorizare senzorial Somfy, care transformă pergola într-un accesoriu smart. Conectarea pergolei cu o casetă de automatizare își va oferi permisiunea ta a controla mișcările pergolei și vei putea atinge unghiul ideal pentru nevoile clienților tăi.

Modele de pergole în funcție de afacerea ta

În cazul în care dorești să optezi pentru modele pergole pentru terase retractabile de tipul standard, în formă plană, acestea se pot integra de minune cu o afacere de tipul cafenea stradală, pentru că nu ocupă mult spațiu.

Dacă afacerea ta se află în parc, poți opta pentru modelul Radyan, cu o formă arcuită, care se îmbină perfect cu estetica naturală și care poate fi decorat cu diferite elemente. Tot pentru terasele din parc care necesită acoperire, se potrivește și modelul de pergole Double Sided.

Montaj și alte informații tehnice

Nu trebuie să își faci griji nici în cazul montajului. Dacă edificiul afacerii tale este unul nu foarte mare, atunci pergola se poate monta și fără sprijinirea pe un stâlp frontal. Modelul suspendat poate fi amplasat pe două tije care să înlocuiască stâlpii frontali.

Pentru afacerile cu un spațiu mai întins, pergolele bioclimatice sunt ideale pentru că sunt independente, nu au nevoie de niciun fel de sprijin. Cele fără structură pot fi amplasate pe orice suprafață care poate crea echilibru, cum ar fi un perete sau un stâlp.

Mai există și sistemul de pergole în consolă, care nu are stâlpi de susținere și se sprijină pe clădirea în sine. Prinderea acestora se face cu ajutorul tiranților.